Windows 10, bilgisayarınıza böyle gelecek!

Windows 10'u Windows 8 veya 7'nin üzerine yükleyecek olanları ilgilendiren ipuçları ortaya çıktı!

Windows 10 böyle gelecek!

Temmuz ayında çıkacağını duyduğumuz Windows 10, varolan işletim sistemini güncellemek isteyenlere nasıl sunulacak? Microsoft'un isteğe bağlı KB3035583 güncellemesinde yapılan incelemeler, büyük geçişin nasıl gerçekleşeceği konusunda ipuçları veriyor.

Sözkonusu güncelleme, Windows 8.1 ve Windows 7 kullanıcılarının bilgisayarına GWX (Get Windows 10) adında bir klasör ekliyor. GWX klasörünün içerisinde bulunan bir XML dosyasındaki "Anticipation UX" adlı bölümde, kullanıcıya güncellemeyle ilgili gösterilecek bir uyarı yer alıyor. "ReservationPage" bölümünde ise muhtemelen kullanıcıların Windows güncellemesi konusunda tercih yapmalarını sağlayacak bir kod var.

XML dosyasındaki diğer bölümlerin başlıkları arasında, kurulumun aşamalarını belirten "DownloadInProgress", "DownloadComplete", "ReadyForSetup", "SetupInProgress" ve "SetupComplete" var.

Windows 10, bilgisayarınıza böyle gelecek!

Microsoft, Windows'un yeni sürümünü herkese ulaştırmak için çok çalışıyor. Firma, geçişin sorunsuz olabilmesi için Windows 10'un son yapılarına eşten-eşe (P2P) güncelleme özelliğini bile entegre etmişti. AMD'nin geçenlerde yanlışlıkla verdiği bilgiye göre Windows 10, Temmuz'un sonunda indirilmeye sunulabilir.

Okuyucu Yorumları