Philips'in yeni monitörü 284E5'i inceledik.

Full HD destekli monitör arayanların ilgisini çekebilecek Philips 284E5'i inceledik.

CHIP Online Notu 83
  • Full HD
  • Şık görünüm
  • Görüntü performansı
  • MVA LED panel
  • Ergonomik değil
  • USB yok
  • MHL kablosu içeriğe dahil değil

Philips, ses ve görüntü teknolojileriyle ülkemizde oldukça rağbet gören firmalar arasında bulunuyor. Monitör ailesiyle oldukça geniş bir ürün gamına sahip olan firma, bugün inceleyeceğimiz 284E5 model monitörüyle inceleme masamızdaki yerini alıyor.

Philips'in 284E5 monitörünün dikkat çeken ilk özelliği elbette ince çerçeveli yapısı. Böylece daha fazla ekran alanı sunan monitör, öte yandan oldukça da şık bir görünüm kazanıyor. Monitörün diğer bir öne çıkan özelliği ise MVA ekranı. LCD panel tipi olarak MVA kullanan monitör, LED arka aydınlatmaların sahibi. Şimdi Philips'in yeni monitörüne daha yakından bakalım. Bakalım monitör bizlere neler sunuyor.

MHL desteği

LED ekranın kullanıldığı monitörde, MVA LCD panele yer verilmiş. Gelişmiş çok alanlı dikey hizalama teknolojisi olarak açılabilecek olan MVA, yüksek statik kontrast oranları ile ekstra parlak ve canlı görüntü sağlıyor. Monitörün teknik detaylarına geleceğiz, ancak önce tasarımına değinelim.

Philips 284E5, oldukça ince bir çerçeveye sahip. Böylece tasarım noktasında dikkat çeken monitörün incelediğimiz modeli, siyah parlak piyano renginde bir malzemeye sahip. Yine siyah renkli daire şeklinde bir standın üzerinde duran monitör, ön yüzünde şık bir Philips logosuna yer veriyor. Bağlantılarını ise arka yüzeyinde tutan monitör, bağlantıları arasında MHL desteğiyle dikkat çekiyor. Mobile HD Link teknolojisi olarak açılan MHL, akıllı telefonunuzun ekranını ekrana yansıtabilmenizi ve böylece multimedya deneyimi arttırabilmenizi sağlıyor. Diğer yandan bu teknoloji ile cep telefonunuzu da şarj edebilirsiniz. Elbette bundan yararlanabilmek için bir kabloya ihtiyacınız var ve bu kutu içeriğinde bulunmuyor. Ancak isteğe bağlı olarak satın alabiliyorsunuz. Bu kablo monitörle birlikte verilse çok daha iyi olurdu elbette.

Monitörün ergonomisini merak edenlere hemen söyleyelim, monitörü eğip bükemiyorsunuz. Monitörün boyunu yükselip alçaltmak veya ekranı döndürmek mümkün değil. Sabit bir yapısı var. Ancak isteğe göre monitörü duvara monte etmek için Vesa uyumluluğu mevcut.

Full HD görüntü

Peki, monitör teknik detaylarında bizlere neler sunuyor? Ekran 28 inç boyutunda. Böylece geniş bir görüntü isteyen kullanıcılar bu monitörü tercih edebilirler. Diğer yandan ekranın çözünürlüğünün 1920x1080 piksel olduğunu da söyleyelim. Griden griye 4 ms olan tepki süresi, tipik oranıyla 6,5 ms. Böylece hızlı sayılabilecek olan tepki süresiyle oyunlarda keyif alabilirsiniz. Monitörün parlaklık seviyesi ise 300 kandela.

Monitörün kontrast oranı 3000:1. Statik oranının yanı sıra 20.000.000:1 dinamik kontrast oranı sunan monitör, böylece multimedya ortamı için ideal. Yandan ve üstten olmak üzere 176 derecelik görüş açısı sunan monitör, dahili hoparlörlere de sahip. Böylece ek bir hoparlöre ihtiyacınız yok. 14 watt'lık hoparlörlerin performansını beğendik, oldukça yeterli.

Bu arada monitörün bağlantıları arasında HDMI ve D-sub mevcut. Fakat bir USB bağlantısının olmaması eksiklik.

Philips 284E5, görselliğiyle beğenimizi kazandı. Full HD görüntü sunması ve teknik detaylar açısından yeterli olmasının yanı sıra bunda Philips'in teknolojileri de destek çıkıyor. SmartImage ve TrueVision görüntü teknolojilerinin sahibi olan monitör, SmartImage ile kontrast, renk doygunluğu, fotoğraf ve videoların netliğini geliştirebiliyor.

Özetle

Philips 284E5, şık bir tasarıma ve iyi bir görüntü kalitesine sahip. Evine, odasına geniş bir monitör almak isteyenler düşünebilir. Bu arada monitörün cep telefonunuzla çalışacağını da hatırlatalım. Cep telefonunuzun ekranındaki görüntüyü ekrana yansıtabileceğiniz monitör, Full HD görüntü desteğine sahip olmasıyla da kullanışlı.

Kimler Almalı

Görüntü kalitesiyle olduğu kadar tasarımıyla da hoş bir görüntüye sahip bir monitör almak isteyenler Philips 284E5'i tercih edebilirler.

Alternatifleri

Philips 284E5, her ne kadar iyi bir monitör olsa da ergonomik özellikler içermiyor. Eğer daha çok ergonomisiyle öne çıkan bir monitör arıyorsanız AOC Q2770'i alternatif olarak önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 284E5
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
83
Ekran 28 inç WLED (1920x1080)
Tepki Süresi 4 ms (griden griye)
Parlaklık 300 kandela
Kontrast 3000:1 (statik), 20.000.000:1 (dinamik)
Görüş Açısı 176 / 176 derece
Bağlantılar HDMI, MHL-HDMI, D-Sub
Dahili Hoparlör Var
Boyutlar 663 x 485 x 237 mm
Ağırlık 4.73 kg
Okuyucu Yorumları