19 Milyon iPhone Satılacak

iPhone'un Amerika'da satışa çıkacağı gün yaklaşırken, ilk etapta ne kadar satacağı merak konusu oldu

19 Milyon iPhone

Apple firmasının Amerika'da satışa başlayacağı tarih olarak 29 Haziran gününü belirlediği iPhone için şimdi de kaç adet satacağı merak konusu oldu. 11.000 cep telefonu kullanıcısı üzerinden yapılan bir araştırma sonuçlarına göre halkın %9'u iPhone'u kesinlikle almayı düşünüyor.

Araştırma sonucundan çıkan bu %9'luk oran Amerika'daki bütün cep telefonu kullanıcıları üzerinden hesaplanırsa, kabaca 19 Milyon gibi bir sonuç çıkıyor. Apple CEO'u Steve Jobs'un önceden yaptığı tahminlerde iPhone'un ilk 18 ay içinde 10 milyon adet satacağını öngörüyordu.

Geliştirilmiş Batarya ve Ekran
Henüz satışa sunulmadan iPhone'da birtakım değişikliklere gidildi. Cihazın batarya ömrü ve ekranı için birtakım iyileştirmeler yapıldı. Apple iPhone'un geliştirilmiş bataryası ile artık 8 saat telefon görüşmesi yapılabilabilir, 6 – 8 saat internette gezinilebilir, 7 saat video ve 24 saat süreyle de müzik dinlenebilir.

iPhone Ocak ayında ilk kez tanıtıldığında konuşma süresi, internet kullanımı ve de video gösteriminin 5 saat, müzik dinlemenin ise en fazla 16 saat süreyle yapılabileceği açıklanmıştı. Geliştirilmiş batarya ile birlikte cihazın bekleme süresi 250 saat süreye çıkarılmış.

Dokunmatik ekran için önceden kullanılan plastik maddesi yerine de artık cam kullanılıyor. Firmanın bu değişikliğe gitmesindeki sebep ise dokunmatik ekranda çizilmeleri en aza indirmek.

iPhone Amerika'da 29 Haziran günü satışa sunulacak. 4GB hafızalı model 499$, 8GB hafızalı model ise 599$ fiyattan satışa sunulacak.

Okuyucu Yorumları