Finale son adım: En ayrıntılı Android videosu

Son dedikodular, resimler ve ayrıntılı bir video: Google'ın Android'i 0.9 sürümüne ulaştı...

Android son düzlükte!

Dün Google için oldukça ilginç bir gün oldu. Android tabanlı ilk telefon olması ve T-Mobile tarafından dağıtılması beklenen HTC Dream gerekli onayları almayı başardı. İddialara göre telefon ve işletim sistemi Android Eylül ayında açıklanacak ve Ekim ayında satışa sunulacak.

Bu gelişmeler yaşanırken, bazı analistler Android'in çıkış tarihi olarak Kasım ayını gösterdiler. Hatta iddiaya göre Kasım'da Android ile birlikte piyasaya sürülecek ilk telefon HTC'nin Dream'i olmayabilir.

Tüm bunlar şimdilik söylenti olarak kalmak zorunda; zira Google, HTC veya T-Mobile bir açıklama yapmış değil. Ama dünün en önemli olayı, tüm bu dedikoduların arasında Android işletim sisteminin SDK 0.9 sürümünün yayınlanması oldu. 0.9 önemli bir rakam; çünkü final sürüme tek bir adım kaldığını müjdeliyor.

Android SDK 0.9 sürümünün neler sunduğunu dilerseniz galerimizi gezerek, dilerseniz videomuzu izleyerek öğrenebilirsiniz. Bizim görüşümüz ise, Android'in gerçekten kullanışlı ve göze de hitap eden başarılı bir işletim sistemi olacağı yönünde.

Okuyucu Yorumları