Dünden bugüne oyun konsolları!
Oyun konsolu tarihine damgasını vuran, 45 efsane oyun canavarını bir araya getirdik!

16
45
1983'te, bugün neredeyse herkesin bildiği bir efsane piyasaya girdi. Nintendo Entertainment System (NES), üçüncü nesli belirleyen cihaz oldu. Rakiplerinin aksine, bir oyunun çakılması cihaza zarar verebiliyordu. Fakat bu NES'in Amerika ve Avrupa'daki çok büyük başarısına engel olmadı. Amerika ve Avrupa'da 1985 ve 1986'da piyasaya çıkan NES, bugüne kadar 62 milyondan fazla satarak oyun piyasasını uzun yıllar boyunca elinde tuttu.

17
45
Ortalama bir başarı elde eden 5200'ün ardından, Atari yine aynı şeyi denedi. 7800'de, Atari tüm eksiklikleri ve yetersizlikleri gidermişti. Donanım güncellenmişti, fakat herşeyden önce dışsal özelliklere önem verildi. Klavye, disket ve hatta yazıcı bile ekleyerek, cihazın yeni gruplara hitap edeceği umuldu. Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı: krizin de etkisiyle kalitesiz oyunlar yapıldı, sonuçta konsol pek ilgi görmedi.

18
45
Japonya'daki adı Sega SG-1000 Mark III olan konsol, Sega'nın dünya oyun kosnolu piyasasına ilk girişiydi. Master System, eskilerine göre daha iyi satışlara sahipti, yaklaşık 13 milyon sattı. Cihaz teknik olarak NES'ten üstündü fakat onun yakaladığı popülerliği yakalayamadı. Yine de Master System, günümüzde de tanıdığımız birçok oyun kahramanının doğuşuna sebep oldu. Sonic the Hedgehog, Alex Kidd ve Wonderboy da bunlara dahil. Konsol Avrupa'da 1987'de piyasaya sürüldü.

19
45
Yüksek teknik özelliklere rağmen sınırlı başarı. NEC PC Engine 1987'de Japonya'da, 1989'da Avrupa'da piyasaya çıktı. 7 milyon adet satmasına rağmen, konsol pek sevilmemişti.