Şımart katya T İnceleme

Yerli teknoloji markası Şımart, akıllı robot süpürgelere yepyeni kompakt bir çözüm ekliyor. katya T, hem süpürüyor hem de siliyor; üstelik içini de kendisi boşaltıyor. İşte tüm detaylarıyla katya T Akıllı Robot Süpürge!

CHIP Online Notu 90
  • 5000Pa Emiş Gücü
  • Otomatik Toz Toplama Ünitesi
  • Pil performansı
  • Uygulama desteği
  • Türkçe sesli uyarı
  • Yasaklı bölge özelliği
  • Kuru ve ıslak temizlik performansı
  • 48 saatte çözüm garantili teknik servis
  • Fiyatı ortalamanın biraz üstünde

Robot süpürgeler artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmaya başladı. Bu küçük cihazların hayatımızı kolaylaştırdığı bir gerçek. Ev temizliğini kolaylaştırdıkları gibi fazlasıyla zaman kazandırdıklarından büyük bir avantaj sağlıyorlar. Ev temizliği derken sadece süpürme ve toz almaktan da bahsetmiyoruz. Artık bu makineler kuru temizliğin yanında paspaslama dahi yapabiliyorlar. Bugün bunun en iyi örneklerinden biri olan Şımart katya T elimizde. Bugün bu defa evin tozunu kirini Şımart katya T ile alacağız.

Akıllı ve yenilikçi çözümler üreten Şımart, her geçen gün ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Hatta geçtiğimiz günlerde açılışını gerçekleştirdikleri showroom ve üretim yerlerinde hepsi birbirinden güzel birçok yeni ürünle tanıştık. Önümüzdeki günlerde muhtemelen bunları da sizlerle inceliyor olacağız, ancak bugünkü konuğumuz katya T.

Şimdi, katya T hakkında anlatılacak çok şey var. Bunların hepsine tek tek değineceğiz. Ancak detaylara geçmeden robot süpürgenin kutusundan neler çıkıyor önce onlara bakalım.

Şımart katya T Kutu İçeriği ve Tasarım Detayları

Kutu içeriğine baktığımızda ihtiyacımız olan her şey burada. İlk olarak robot süpürgenin kendisiyle beraber bir şarj ve toz toplama ünitesi, bu ünitenin tabanı, su tankı ve toz haznesi gibi temel parçaları görüyoruz. Ardından 2 adet yan fırça, 2 adet toz torbası, temizlik fırçası, 2 adet mop bezi, uzaktan kumanda ve 2 adet kalem pil bizleri karşılıyor. Yani anlayacağınız dolu dolu bir kutu içeriği var.

Tasarım açısından katya T’nin oldukça şık durduğunu söyleyebiliriz. Parlak üst yüzeyi ve siyah gövdesiyle her eve uyumlu lüks bir görünüme sahip. Üst tarafında Şımart logosu bulunan LiDAR sensörünün yanında 2 adet düğme mevcut. Bunlardan biri robotu şarj etmeye, diğeri başlatmaya veya duraklatmaya yarıyor. Alt kısımda ise toz haznesi ve su tankı için bir alan, ana fırça, yan fırçanın takılacağı kısım, bir uçurum sensörü ve hoparlör yer alıyor.

Robot süpürge dışında şarj ve toz toplama ünitesi de gayet hoş gözüküyor ve kompakt boyutuyla çok yer kaplamıyor. Kullanımı da epey basit. Üzerindeki kapağı açıp toz torbasını yerleştirip kapatmanız yeterli. Bu toz torbasının, 30 toz haznesi dolusu kir ve tozu saklama kapasitesi olduğunu da belirtelim. Bu noktadan sonra geri kalan her şeyi zaten robot kendisi yapıyor, elinizi bile sürmüyorsunuz. Haznesi dolduğunda gidip kendisi boşaltıyor.

Şımart katya T Uygulama ve Performans

katya T’yi kullanmaya başlamak için ilk olarak kutudan çıkan yan fırçayı robotun altındaki yuvaya takmanız, ardından şarj ve toz toplama ünitesine yerleştirip şarj etmeniz gerekiyor. Sonrasında yapacağınız tek şey “Şımart” uygulamasını indirmek. Zira her şeyi bu uygulama üzerinden gerçekleştiriliyor. Uygulamada yönergeleri takip ederek robotu eşleştirmek gerçekten kolay ve kısa sürede tüm işlem tamamlanıyor. Eşleştirme işleminden sonra katya T emrinize hazır bir şekilde bekliyor.

Şimdi, uygulamada yapacağınız ilk şey evin haritasını çıkarmak. Zira cihazın temizlik yapabilmesi için ev düzenini anlaması gerekiyor. Haritayı oluşturmak için tüm ev temizliğini açmanız ve sıkışırsa veya bir yere takılırsa diye düzeltmek için cihazı takip etmeniz lazım. Elbette bu sadece ilk haritalama için geçerli. Bu konuda endişeniz olmasın; katya T’nin LiDAR sensörü işini son derece iyi yapıyor. Evini büyüklüğüne bağlı olarak haritalama işlemi çok uzun sürmüyor.

Haritalama işlemi bittikten sonra geriye sadece temizliği programlamak kalıyor ve katya T bu konuda oldukça fazla ayar sunuyor. Başta da belirttiğimiz gibi, bu robot hem süpürme hem de paspas yapabiliyor. Çalışma modunu seçtikten sonra su seviyesini tercihinize göre kapalı, düşük, orta veya yüksek olarak ayarlayabiliyorsunuz. Keza aynı şekilde emiş gücünü de evin kir durumuna göre değiştirebiliyorsunuz. En düşük seviyede 1000 Pa güç sunan robot, en yüksek seviyede tam 5000 Pa emiş gücünde çalışıyor. Ayrıca programı başlatmadan önce uygulamadan “Özelleştirilmiş mod”u aktif ederseniz, her odada önceden ayarlanmış temizlik tercihlerine göre temizlik yapıyor.

Yeri gelmişken, robotun hem vakumlama hem de paspaslama performansının çok iyi olduğunu söylemek lazım. Yüksek emiş gücü sayesinde kedi köpek tüyünden ufak kırıntılara kadar her şeyi çekiyor. Paspaslama konusunda ise sıvı olan tüm lekeleri rahatça siliyor. Yalnız kurumuş veya reçel gibi yoğun kıvamlı lekelerde su seviyesini biraz daha yüksek tutmakta fayda var; aksi takdirde iz bırakabiliyor. Ek olarak, katya T’nin temizlik açısından bir hayli önemli olan “Halı Güçlendirme” adında bir modu var. Eğer halı ya da düz zeminden daha pürüzlü alanlarda temizlik yaptıracaksanız, bu modu açtığınızda emiş gücü otomatik olarak artıyor ve daha iyi bir temizlik sağlıyor.

katya T’nin en güzel yanlarından biri, temizlik programını her gün elle ayarlamak zorunda olmamanız. Uygulamadaki “Planlama” bölümünden kendinize göre bir rutin oluşturabiliyorsunuz. Hangi günler, saat kaçta, hangi temizleme modunda, emiş gücünde, su seviyesinde vs. hepsi ayarlanabiliyor. Ayrıca süpürme sayısını da 1 veya 2 defa olacak şekilde değiştirmek mümkün. Bununla birlikte temizlenecek alan özel olarak seçilebiliyor. Temizlenecek özel alanın da ötesinde odadaki bazı kısımlara girmemesini bile sağlayabiliyorsunuz. “Yasaklı alan” dediğimiz bu özellik sayesinde, örneğin paspas yaparken halıların olduğu yere geçmemesi için o alan işaretlenebiliyor.

Temizlik bittikten sonra katya T toz haznesini kendisi boşaltıyor demiştik. İşte bunu 1’den 4’e kadar kaç defa yapmasını istiyorsanız ayarlayabiliyorsunuz. Tabii isterseniz asla boşaltmamasını ya da anında boşaltmasını da seçme opsiyonunuz var. Toz haznesinin ömrünün ne kadar kaldığı ise ayarlardaki “Sarf malzeme yönetimi” kısmından takip edilebiliyor. Toz haznesinin yanı sıra, filtrenin, yan fırçanın, ana fırçanın ve mop bezlerinin kalan ömürlerini de dakika cinsinden görebiliyorsunuz. Yenisiyle değiştirdiğinizdeyse buradan sıfırlamanız gerekiyor.

Ayarlarda göze çarpan bir diğer şey “Ses ve ses seviyesi” kısmı. Buradan ses seviyesi ve dil değiştirilebiliyor. Evet, Katya T sizinle konuşabiliyor; hem de Türkçe. Şarj istasyonuna gittiğinde ya da temizliğe başladığında, hangi modda çalıştırırsanız çalıştırın Türkçe olarak size bilgilendirmede bulunuyor. Hatta evin içinde süpürgeyi kaybederseniz “Robot konumu” özelliği sayesinde tek bir tuşa basıp robotun sesli uyarı vermesini sağlayabiliyor ve yerini tespit edebiliyorsunuz.

Elbette katya T her zaman başına buyruk gezmiyor. İsterseniz manuel olarak uygulama üzerinden yön vererek kontrol edebiliyorsunuz. Aynı şekilde kutudan çıkan kumandayla da bu işlem yapılabiliyor. Özellikle evinizde yaşlı veya engelli bir birey varsa epey kullanışlı oluyor.

Evet, buraya kadar her şey çok güzel. Peki katya T bu temizleme işlemini ne kadar süre yapabiliyor? Sonuçta ev temizliği bitmeden şarjı biten bir robot zamandan tasarruf sağlayacağız derken tam tersini de yapabilir. Ancak merak etmeyin, katya T 3200 mAh kapasiteli pili ile 130 dakikaya kadar temizlik yapabiliyor. Bu süre kullandığınız emiş gücüne göre değişse de minimum 50 dakikalık bir süre sunuyor. İşin en güzel tarafı da şarjı bittiğinde otomatik olarak şarj istasyonuna dönüyor ve kendini kendini şarj edebiliyor. Hatta ayarlardan “Kaldığı yerden devam et” seçeneğini açarsanız, şarjı dolduğundan temizliğe kaldığı yerden devam bile edebiliyor.

Sonuç

Genel olarak değerlendirirsek, katya T’yi biz çok beğendik. Hem kuru hem de ıslak temizlik performansı başarılı. Ayrıca uygulama desteğiyle beraber ihtiyaç duyulan her özelliği sunuyor. Şarj ve toz toplama ünitesi ise gerçekten kullanışlı ve işini iyi yapıyor. Kısacası; kullanımı kolay, işlevsel ve temizlik konusunda kompakt bir çözüm olmuş. Ek olarak Şımart, sorun yaşanması durumunda kullanıcıların robot süpürgeyi ücret ödemeden merkez fabrikaya gönderebileceğini belirtiyor. Üstelik cihaz merkeze ulaştığı saat itibarıyla 48 saat içerisinde sorunu çözüp kullanıcıya geri gönderdiğini de söylüyor. Yani teknik destek anlamında da aklınızda şüphe olmasın. Katya T’nin satış fiyatı ise 14.999 TL. Evet, pek ucuz diyemesek de sunduklarına göre bu fiyatı istemekte haklı. Eğer bu aralar ev temizliğine kompakt bir çözüm arıyorsanız, katya T’yi de seçenekleriniz arasına ekleyebilirsiniz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Şımart katya T
Ürün Markası Şımart
CHIP Online Notu
90
Emiş Motoru Maksimum 42 Watt
Temizleme Alanı 60-150m²
Pil Kapasitesi 3200 mAh
Islak Paspaslama Var
Elektrkli Su Akış Kontrolü Var
Haritalama Var
Çok Katlı Haritalama Var
Yıkanabilir HEPA Filtre Var
Kademe Tırmanma (yükseklik) 20mm
Su Tankı Kapasitesi 320ml
Toz Haznesi Kapasitesi 280ml