ABD'de adaylık yarışına katılan Dr. Mehmet Öz'ün servetini hesapladılar

Ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz, Pensilvanya’da ABD Senatosu için yarışan Cumhuriyetçi adaylar arasında. Öz’ün varlıklarının 76 milyon dolar ile 300 milyon dolar arasında olduğu iddia edildi.

ABD'de adaylık yarışına katılan Dr. Mehmet Öz'ün servetini hesapladılar

Emekliye ayrılan Cumhuriyetçi Pat Toomey’nin Kongre’deki koltuğu için Dr. Mehmet Öz Pennsylvania’dan senatörlük yarışına girdi. ABD basını, Öz’ün servetine dair detayları paylaştı.

Senato formlarına dayandırılan iddialara göre Mehmet Öz ve eşinin mülkler, hisse senetleri dahil olmak üzere varlıkları 76 milyon dolar ile 300 milyon dolar arasında.

Haberlere göre ABD Senatosu’na aday olan ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz'ün genel anlamda varlıklarının içeriği için net hesaplama yapılamıyor.

New York Times’ın haberinde yer alan bilgiler şöyle:

  • Ünlü doktor Mehmet Öz’ün, dosyaya göre 76 milyon ila 300 milyon dolar arasında bir serveti bulunuyor.
  • Öz’ün tek başına veya eşiyle birlikte sahip olduğu varlıklar arasında Pennsylvanya’da ünlü akaryakıt zinciri Wawa’nın büyük hissesinin yanı sıra New Jersey, Pennsylvania, New Hampshire, Florida ve Türkiye’deki mülkleri yer alıyor.
  • Geçen yıl Öz, Okeechobee, Florida’da hayvanların değeri 500.000 dolar olan bir sığır çiftliği satın aldı. Palm Beach, Florida’da sahibi olduğu bir evin değeri 5 milyon ile 25 milyon dolar arasında.
  • Rapor, Öz’ün ülkenin en büyük şirketlerinden bazılarında büyük yatırımları olduğunu gösteriyor. Öz’ün Amazon, Apple ve Alphabet gibi şirketlerde hisseleri bulunuyor.
  • 2021 yılında televizyon şovundan 10 milyon dolardan fazla kazandı.