10 Milyar Telefon Satıp Kar Etmeyebiliriz!

"On milyar telefon satıp tek kuruş kar etmeyebiliriz" diyen cep devi, bu özgüveni nereden buluyor?

"Tek kuruş kar etmeyebiliriz"

Telefon üreticileri için sattıkları telefondan kar elde etmek birinci öncelik iken Çin merkezli Xiaomi, düşen satışlarını pek kafaya takmıyor. En azından firmanın global başkan yardımcısı Hugo Barra, şöyle düşünüyor:

"10 milyar akıllı telefon satabilir ve tek kuruş kar elde etmeyebiliriz. Özetle telefonları size hiç para kazanmadan satıyoruz... bizim için önemli olan, uzun yıllar içinde devam edecek gelir akışı."

Muhtemelen her telefon üreticisi, kar elde etme konusunda bu kadar rahat davranamayacaktır çünkü Xiaomi'nin gelir kaynakları arasında internete bağlı ev cihazları ve yazılım ekosistemi de bulunuyor. Bu yüzden telefondan elde edeceği kar önemli olsa da, firma için ekonomik bir şart değil.

Telefon bölümünün satışları pek iyi gitmese de Xiaomi'nin başkan yardımcısı Liu De, Nisan'da yaptığı bir açıklamada akıllı ev cihazlarından bu sene 1,5 milyar dolar gelir beklediklerini söylemişti. Xiaomi'nin CES 2017'de de yeni telefonlar tanıtma ihtimalini göz önünde bulundurursak, firmanın son zamanlardaki düşüşü telafi etmesi mümkün olabilir.

Okuyucu Yorumları