10 Yeni "Dünya" Daha Bulundu...

NASA'nın yayınladığı son gezegen listesinde, 10 potansiyel "yeni Dünya" daha bulunuyor...

10 yeni "Dünya" daha bulundu...

Bir süre önce Spitzer teleskobunun yedi Dünya benzeri gezegen bulması büyük bir heyecan ile karşılanmıştı. Halen gezegeni terk etmek isteyen kişiler için de NASA, aralarında 10 Dünya boyutu gezegenin de bulunduğu 219 yeni gezegen adayından oluşan bir liste yayınladı.

Bilim insanları bu kataloğu oluşturmak için ünlü Kepler Uzay Teleskobu'nu kullandılar ve böylelikle yörüngedeki bu aracın bulduğu aday sayısı toplamda 4034'e çıkmış oldu. Ancak bunların sadece 50 tanesi yüzeylerinde sıvı su bulunması için uygun boyutta ve yıldızlarından uygun uzaklıktalar. "Yaşanabilir alan" olarak tanımlanan bu ideal alan bildiğimiz hali ile yaşamı desteklemek için doğru ortama sahip olabilir. En son liste de bu nadir potansiyel gezegenlere on tanesini daha eklemekte.

Ancak Kepler teleskobu bu yeni seçenekleri sadece bulmakla kalmıyor. NASA, uzay aracı tarafından 2009-2013 yılları arasında yakalanan kozmik görüntüleri analiz ediyor ve düzenli bir şekilde sonuçlarını yayınlıyor. Bu en son grubun daha fazla yaşanabilir Dünya boyutlu gezegene sahip olması da sadece bir şans.

NASA'nın hedefi teleskop tarafından toplanan bütün verileri işlemden geçirmek ve evrenin görebildiğimiz her noktasındaki gezegenleri sınıflandırarak daha fazla potansiyel Dünya aramak...

Okuyucu Yorumları