10TB helyum disk sevkiyatına başlandı!

Dünyanın ilk 10TB helyum diskinin raflara çıkmasına çok az kaldı!

10TB helyum diskler geliyor!

Western Digital dünyanın ilk 10TB PMR (Dikey Manyetik Kayıt) sabit disk sürücüsü yeni HGST Ultrastar He10 sevkiyatına başladığını duyurdu.

WDC'nin üçüncü nesil helyum sürücüsü, önceki neslin en büyük diskinden (8GB) 2 TB daha fazla alan sunuyor. Bu tek başına bir sürücü veya HGST'nin Aktif Arşiv Sistemi'nin (Active Archive System) bir parçası olarak kullanılabilecek.

Ürün yüksek kapasite, TB başına en düşük güç tüketimi ve piyasadaki tüm sabit disklerden daha yüksek bir güvenilirlik derecesine sahip. Ultrastar He10 bu nedenle artan veri depolama ihtiyaçları için temel bir yapı taşı olarak gösteriliyor.

Bu tip büyük kapasiteli sürücüler veri merkezleri ve kurumsal kullanıma yönelik olarak tasarlandığı için işletmelere, büyük veri akışına karşı sürdürdükleri savaşta yardımcı olabiliyor.

Tabii ki herşey büyüklükle sınırlı değil. Bu sürücüler güvenilirlik ve güç verimliliği açısından büyük fayda sağlamak üzere geliştiriliyor. Ultrastar He10 bu sınıf bir diskten beklenildiği gibi beş yıllık bir garantiye sahip.

Ayrıca bu helyum sürücü, geleneksel hava dolu sabit disklerden TB başına yüzde 56 daha az watt kullanıyor. Bu da verimlilik konusunda kesinlikle bir hayal kırıklığı yaratmayacağı anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları