11 yıllık Counter-Strike Global Offensive’den müthiş bir rekor geldi

11 yıl önce piyasaya sürülen ve Counter-Strike fırtınasının bugünlere gelmesini sağlayan Counter-Strike GO, muhteşem bir rekora imza atarak bir kez daha herkesi şaşırttı.

11 yıllık Counter-Strike GO’dan müthiş rekor

2012'de piyasaya sürülen Counter-Strike Global Offensive, ilk olarak 20 yıl önce orijinal Half-Life için bir üçüncü taraf modu olarak başlayan popüler takım tabanlı çok oyunculu nişancı serisi Counter-Straike’ın gelişiminde büyük pay sahibi. Oyun güncellenmeye ve desteklenmeye devam ediyor ve 2016'da oynaması ücretsiz bir modele geçti. Oyun şu anda 11 yaşında olmasına rağmen, eşzamanlı çevrimiçi oyuncu sayısında yeni bir zirveye ulaştı.

11 Şubat'ta Steam'in PC oyun hizmetinde en çok oynanan oyunlara ilişkin istatistik sayfasında aynı anda 1.320.219 Counter-Strike: Global Offensive oyuncusu kaydedildi. Bu, Nisan 2022'de kırılan 1.308.963 oyunculuk önceki rekoru geride bırakıyor. Önceki rekor tarihinin, insanların çoğunluğunun evde kaldığı ve muhtemelen çok sayıda oyun oynadığı Covid-19 salgınının en yüksek noktasında geldiğini de belirtmek lazım.

Peki ama 11 yıllık bir oyun için yeni bir eşzamanlı oyuncu rekoru nasıl gelebiliyor? Bunun bir nedeni, nispeten düşük donanım özelliklerine sahip PC'lerde bile oyunu oynamanın hala eğlenceli olması. Diğer bir sebep ise Valve'ın oyuna düzenli bir şekilde yeni içerik eklemesi.