7 inç Galaxy Tab 2 ve yeni iPad karşı karşıya

Samsung'un yeni 7 inç'lik Galaxy Tab 2'si, yeni iPad karşısında ne kadar iyi?

Yeni Galaxy yeni iPad'e karşı

Son söylentiler, Apple'ın 7 inçlik bir tablet için hazırlandığı yönünde. Samsung'un ise hali hazırda yepyeni bir 7 inç'lik tableti var: 7 inç'lik Galaxy Tab 2. Peki Galaxy Tab 2, yeni iPad karşısında neler yapabiliyor?

Yeni iPad'in daha yüksek çözünürlüklü ve daha büyük Retina ekrana, daha hızlı bir işlemciye sahip olduğu biliniyor; ancak Samsung'un tabletinin de avantajları var. Daha uygun fiyat avantajı bir yana, Galaxy Tab 2 hem daha küçük hem de daha hafif. Android 4.0 ile gelen Galaxy Tab 2, IR blaster ve Peel uygulaması yardımıyla tabletinizi ev eğlence sisteminiz için bir uzaktan kumanda olarak kullanmanıza izin veriyor.

iPad ve Galaxy Tab 2 temelde aynı işi yapıyorlar, ancak size sundukları deneyim farklı. Galaxy Tab 2'de fiziksel "Ev" düğmesi bulunmuyor ve alt tarafta gösterilen sanal düğmeler yoluyla giriş ekranını, görev yöneticisini çağırabiliyor, ekran görüntüsü alabiliyor veya geri dönebiliyorsunuz.

7 inç Galaxy Tab 2'nin avantajları, dezavantajı

7 inç Galaxy Tab 2'nin avantajları, dezavantajı

Samsung'un sanal klavyesindeki bir avantaj ise, standart PC klavyelerinde olduğu gibi harflerin üzerinde rakamların yer alması. Böylece rakam yazmadan önce özel bir rakam yazma moduna girmeniz gerekmiyor.

iPad'in aksine Galaxy Tab 2, Adobe Flash'ı da destekliyor. Galaxy Tab 2'de bir microSD girişi de bulunuyor ve depolama alanı uygun bir fiyat karşılığında alabileceğiniz 32GB'lık kart ile genişletilebiliyor.

7 inç Galaxy Tab 2'nin avantajları, dezavantajıCihaz, 7 inç olduğu için geniş bir cebe sığabiliyor. Tablette keşke olmasa dediğimiz bir özellik ise Samsung'un kullandığı özel şarj ve veri kablosu. Dolayısıyla kablonuzu evde unuttuğunuzda diğer tablet veya akıllı ceplerin kullandığı standart kabloyu kullanamıyorsunuz.

7 inçlik Galaxy Tab 2'nin, iPad'den daha taşınabilir bir ve daha uygun fiyatlı bir tablet arayanlar için oldukça iyi bir seçenek olabileceğini düşünüyoruz. En azından Apple, 7 inçlik iPad söylentilerini gerçeğe dönüştürene kadar.

Okuyucu Yorumları