Birden çok monitör verimliliği arttırıyor

Bir elin nesi var iki elin sesi var: Birden çok monitörle çalışmak sandığınızdan fazlasını sunabilir

Tek monitör yetmez!

Birden çok monitörle donatılmış çalışma alanları verimliliği artırıyor. Bunu Fraunhofer enstitüsü çalışma ekonomisi ve organizasyon (IAO) bölümündeki bilim adamları ortaya çıkardı.

Bu deney için 67 katılımcı bir laboratuara yerleştirildi. Denekler öncelikle tüm görevleri 19 inçlik bir monitörde yaptı. Sonrasında katılımcılar üç gruba ayrıldı; ilk grup yine 19 inçlik TFT'lerin başında çalıştı, ikinci gruba aynı görev için 22 inçlik monitör verildi ve üçüncü grubun üyeleri ise verilen işi aynı PC'ye bağlanmış 19 inçlik üç monitör başında gerçekleştirdi.

1. grup referans grup ile karşılaştırıldığında sadece yüzde 2'lik verimlilik artışı elde edilmişken (ki buna öğrenme etkisi deniyor), ikinci grup yüzde 8,4'lük bir artış elde etti. En fazla verimlilik artışını 3. grup elde etti. Denekler verilen görevi yerine getirmede ortalama yüzde 35,5 daha fazla performans gösterdi.

Daha fazlasını elde etmek de mümkün

Daha fazlasını elde etmek de mümkün

Fraunhofer IAO'dan Udo-Ernst Haner durumla ilgili şu açıklamaları yaptı:"Deneyimiz daha büyük bir çalışma alanının özellikle bilimsel çalışma çerçevesinde muazzam bir verimlilik artışına sebep olduğunu kanıtladı. Bu etkinin hemen ilk kullanımda ortaya çıkmış olması da takdire değer. Uygun eğitim ve optimal bilgi düzenlemesi ile daha da fazla verim elde etmek mümkün olabilir."

Bu sonuçlar içinde birçok dijital bilginin işlendiği firmalar için çok önemli. Fraunhofer IAO bu seneki CeBIT'te optimize edilmiş bir çalışma alanı tanıtacak.

Okuyucu Yorumları