Google'ın casus aracı fena yakalandı!

Çektiği fotoğraflar nedeniyle mahremiyet tartışmalarına neden olan casus araçlar fotoğraflandı.<br />

İşte Google'ın casusu!

Google'ın Google Maps uygulamasında cadde seviyesinde fotoğraf görüntüleri gösteren Street View seçeneği tartışıla dursun, bu kez bahsi geçen fotoğrafları çeken casus otomobillerden biri görüntülendi. Üzerindeki ilginç düzenek nedeniyle hemen fark edilen Opel markalı araç, Londra sokaklarında "görevini yaparken" yakalandı.

Street View çok uzun zamandır tartışılan bir konu olmaya devam ediyor. Gizlilik ve mahremiyet ihlaline neden olduğu düşünülen Street View hakkında çok sayıda vukuat ve şikayetten bahsetmek mümkün. Daha önce bir aile, yüzme havuzlarının fotoğraflandığından şikayet etmişti. Minneapolis'in kuzey doğusunda yer alan North Oaks kasabası sakinleri de Street View içerisinde kendi kasabalarını görmek istemediklerini belirtip Google'a karşı bayrak açmıştı. Hatta aracına binerken iç çamaşırı görünen bir bayanın tüm dünyaya gösterilmesi de Street View'ın vukuatları arasında sayılabilir. Birkaç küçük Street View gafını galerimizde bulabilirsiniz.

Google ise, ABD'de yaptığı gibi, Avrupa'da da yüzlerin bulanıklaştırılabileceğini, araç plakalarınınsa fotoğraflardan silinebileceğini söylüyor. Ama her ne olursa olsun, Street View'ın daha çok tartışılacağını tahmin etmek hiç de güç değil...

Okuyucu Yorumları