Intel'e çok ağır bir suçlama...

Avrupa Birliği, Intel'e karşı inanılması zor bir suçlamada bulundu: İşte Intel'in başına gelenler...

Intel'e çok ağır suçlama!

Avrupa Birliği'den Intel'e çok ağır suçlama! Intel, en büyük rakibi AMD'nin işlemcilerine sahip bilgisayarın piyasaya çıkmasının ertelenmesi veya iptal edilmesi için üreticilere rüşvet vermekle suçlanıyor. Bu AB, Intel'e ile ilgili benzer bir suçlamayı üçüncü kez gündeme getirişi. İlk olarak 2007'de, ardından Temmuz 2008'de benzer suçlamalarla Intel'i uyaran AB, bu kez rekabet kanununa aykırı davranmaktan dolayı Intel'e ceza vermeye hazırlanıyor.

Suçlamalara göre Intel, geçtiğimiz 8 yıldır, AMD işlemcisine sahip bilgisayarlar üretmemeleri karşılığında firmalara özel anlaşmalar ve indirimler veriyor. İddialara göre eğer Intel'in bu uygulaması olmasaydı NEC'in bilgisayarlarının %20'sinde AMD işlemcileri kullanılacaktı.

AB, iddialarından çok emin ve şu sıralar cezanın miktarını belirlemek üzerine çalıştığı söyleniyor. AB'nin rekabet kanunlarına aykırı davranmaktan dolayı verdiği en büyük ceza 24 Mart 2004 tarihinde Microsoft'a verilmiş olan 655 milyon dolarlık (yaklaşık 1 milyar TL) cezaydı. Söylentiler Intel'in alacağı cezanın 1 milyar doları geçebileceği yönünde.

Okuyucu Yorumları