Koca bir roketi, sıfır yakıtla uzaya göndermek mümkün olabilir

Galaksileri fethetmek için sabah akşam roket fırlatan Elon Musk'ı çok kıskandıracak bir gelişme gündeme geldi. Eski bir NASA mühendisi, yakıt gerektirmeyen bir uzay gemisi motoru icat ettiğini duyurdu. Peki bu motor nasıl çalışıyor?

Koca bir roketi, sıfır yakıtla uzaya göndermek mümkün olabilir

Uzaya çıkmak çok pahalı bir iş, çünkü uzaya fırlatılacak roketin içine devasa apartmanlar boyutlarında yakıt yüklemek gerekiyor. Bu yakıt roketi atmosferden çıkarana kadar yanıp tükeniyor ve karşılığında oluşan enerji de roketi yer çekiminden kurtarıp dünya yörüngesine çıkarıyor. Ancak bu pahalı yönteme takılıp kalan insanoğlu, bir türlü ayağını tam anlamıyla dünyadan kesemiyor. Peki bu işin başka bir yöntemi yok mu?

Eski bir NASA mühendisi, doğadaki güçleri kullanarak, hiç yakıt tüketmeden bir roketi yörüngeye yollayabilecek bir yöntem geliştirdiğini iddia ediyor.

Exodus Propulsion Technologies isimli StartUp'ın kurucusu, eski NASA mühendisi Charles Buhler'in geliştirdiği yöntem, aslında daha önce keşfedilmemiş bir fizik yasasına dayanıyor. Buhler bu yeni keşifle beraber, tamamen karşılıksız, yakıtsız, bedelsiz şekilde 10 miliNewton'luk bir güç elde edilebildiğinin altını çiziyor. Karşılaştırma yapmak isteyeneler için örnek verelim, elinizde bir elma tuttuğunuzda, 1 newtonluk güç harcıyorsunuz.

Yani doğada keşfedilen bu yeni güç, bir elmayı kaldırmak için gereken güçten 100 kat daha küçük. Dolayısıyla bununla uzay gemilerini hareket ettirmek çok kolay değil. Ama uzayın yerçekimsiz ortamına uyduları veya diğer insansız araçları binlerce yıl boyunca hareket ettirmek için bu yeni keşif çok faydalı olabilir.

"İtkisiz itki motoru"

Fakat Buhler'in iddiası çok daha büyük. Buhler bu yeni kuvvetin işlenişini geliştirerek, bir uzay gemisini dünyadan kaldırıp uzaydaki yörüngesine taşıyabileceğini ve bunun için yakıta ihtiyaç olmayacağını söylüyor.

Mühendis eğer bunu gerçekleştirebilecek olursa, tüm geleceği baştan şekillendirebilecek bir gelişmeye imza atmış olacak. Bakalım iddialarını gerçekleştirebilecek mi, biz de merakla izliyor olacağız...