Win 7 RC çıkış tarihi "istemeden" açıklandı

Merakla beklenen Windows 7 RC'nin ne zaman çıkacağı bilinmiyordu; MS bu hatayı yapana kadar...

MS'ten Win 7 hatası!

Microsoft uzun zamandır Windows 7 RC'nin ne zaman piyasada olacağı konusunda ağzını çok sıkı tutuyordu. Kullanıcıların ve basının ısrarlı sorularını yanıtlamaktan kaçınan Microsoft, bu sayede olası bir gecikme nedeniyle zor durumda kalmamayı hedefliyordu. Fakat ufak bir yanlışlık, milyon dolarlık sırrın bir anda ortaya çıkmasına neden oldu.

Microsoft'un Windows 7 sayfasında, Windows 7 RC'nin yayınlandığı yazılıydı! Yayınlanma tarihi ise Mayıs 2009 olarak görünüyordu. Yani bundan yaklaşık 2 ay sonra. Microsoft sayfanın ortaya çıkmasının üzerine gelen sorulara yanıt vermedi ve sayfayı kısa süre içerisinde yayından kaldırdı. Sayfada ayrıca Windows 7 RC'nin minimum sistem gereksinimleri de 1 GHz işlemci, 1 GB bellek ve DiretX 9 destekleyen 128 MB ekran kartı.

Microsoft böylece "sakınılan göze çöp batar" sözünü tam anlamıyla öğrenmiş oldu. Microsoft'un istemeden yayınladığı tarih olan Mayıs 2009'a uyup uyamayacağı ve bu hatayı yapan kişinin hala Microsoft'ta görev yapıp yapmadığı ise merak konusu.

Okuyucu Yorumları