Apple CEO'su Tim Cook'tan çok iddialı yapay zeka açıklamaları

Apple'ın devam eden üretken yapay zeka çalışmaları hakkında yeni bir açıklama yapan CEO Tim Cook, yapay zekanın Apple'ı farklılaştırmaya yardımcı olacağına inandığı bazı avantajlara sahip olacağını öne sürdü.

Apple CEO'sunda çok iddialı yapay zeka açıklamaları

Perşembe günü 2. çeyrek mali sonuçlarını açıklayan Apple CEO'su Tim Cook, şirketin üretken yapay zeka alanında devam eden çalışmaları hakkında yeni bir ipucu daha verdi.

Cook yatırımcılara yaptığı açıklamada, önemli yatırımlar yaptıklarını ve bunları yakında müşterilerle paylaşmak için sabırsızlandıklarını dile getirdi. “Yapay zekanın dönüştürücü gücüne güveniyoruz ve bu yeni dönemde bizi farklılaştıracak avantajlara sahip olduğumuza inanıyoruz” diyen Cook, sözlerini şöyle sürdürdü: “Apple'ın kusursuz donanım, yazılım ve hizmet entegrasyonundan oluşan benzersiz kombinasyonu, sektör lideri nöral motorlarımızla çığır açan Apple silikonu ve yarattığımız her şeyin temelini oluşturan gizlilik konusundaki kararlı odağımız da buna dahil.”

Bu açıklama Cook'un üretken yapay zeka ile ilgili ilk göndermesi değil. Ancak yine de Apple'ın yapay zekasının ne kadar yetenekli olacağına dair bir açıklama yapması dikkat çekici. Cook'un bu çağda Apple'ı farklılaştırmaya yardımcı olacağına inandığı avantajları henüz bilmiyoruz, ancak üretken yapay zekanın geçici bir hevesten daha fazlası olduğu açık. Dolayısıyla Apple'ın bunu hızlıca yakalaması gerekiyor.

CEO belirli bir tarih paylaşmasa da Apple'ın 7 Mayıs'taki “Let Loose” etkinliğinde bir şeyler paylaşacağı düşünülüyor. Bu etkinliğin uzun zamandır beklenen OLED iPad Pro da dahil olmak üzere yeni iPad'lere ev sahipliği yapması bekleniyor. Ancak Apple'ın büyük bir sürpriz yapma ihtimali de her zaman var. Apple ürün duyurularını giderek daha fazla basın bültenlerine kaydırıyor, bu nedenle şirket bir etkinlik düzenlemek için zaman ayırdıysa, muhtemelen kayda değer bir şey olma ihtimali yüksek.