ABD'den Sonra, Bir Ülke Daha 5G'ye Geçti!

ABD'nin ardından bir ülke daha, 5G ağlarını hizmete sunarak yeni nesle geçişi resmi olarak başlattı!

Onlar da 5G'ye geçti

Güney Kore'de üç büyük mobil operatör aynı anda ticari 5G hizmeti başlatarak, ABD'den sonra yeni nesil ağlara sahip olan ikinci ülke oldu.

SK Telecom, Korea Telecom (KT) ve LG Uplus'ın 2019 Mart ayında hizmeti aynı anda sunacakları ve ilk uyumlu telefonların da aynı anda satışa sunulacağı düşünülüyordu.

Ancak görünene göre 5G için küresel yarış, firmaların tarihi öne çekmelerine sebep oldu. Hizmetler şu anda sadece büyük şehirlerin belirli kısımlarındaki firma müşterilerine sunulmakta ancak hizmetin ülkenin geri kalanını kaplayacak şekilde genişlemesi planlanıyor.

SK Telecom'un ağı başkent Seoul'un ana kısımları da dahil olmak üzere birkaç şehri içeriyor ve ilk görüşme, bir Samsung telefon prototipi kullanılarak CEO Park Jung-Ho tarafından yapıldı.

LG Uplus ise 4.100 baz istasyonu ile en fazla istasyon kuran Koreli operatör oldu ve yıl sonuna kadar 7.000 istasyona ulaşmayı hedefliyor. KT de Seoul ve aralarında Jeju adasının da bulunduğu altı başka metropol alanını kapsamakta ve 24 şehre ulaşmayı hedefliyor.

ABD'de Verizon, Ekim ayında sunduğu Sabit Kablosuz Erişim (FWA) hizmeti ile 5G bağlantısı sunan ilk firma olmuştu...

Okuyucu Yorumları