Adobe iki yeni yazılımını gururla sunar

Adobe, dönüm noktası olarak değerlendirdiği iki yazılımının yeni sürümlerini gururla sunar...

Adobe'un müthiş ikilisi!

Adobe ilgiyle beklenen fotoğraf ve video düzenleme yazılımlarının yeni sürümlerini duyurdu: Adobe Photoshop Elements 8 ve Adobe Premiere Elements 8 (Windows). Tek bir paket içerisinde bundle olarak, ya da ayrı ayrı da satılacak olan bu iki yazılım, son kullanıcının resim ve video işlemek ile ilgili ihtiyaçlarına çözüm oluyor. Bunun yanında, Mac için Adobe Photoshop Elements 8'de yeni özellikleriyle Mac kullanıcılarının kolaylıkla, başarılı fotoğraflar oluşturmalarını sağlıyor.

Photoshop Elements 8 ve Premiere Elements 8 sahip olduğu built-in intelligence teknolojisiyle kullanıcıların akıllı araçlara erişimini sağlayarak, fotoğraf ve video düzenleme işlemlerine yeni bir boyut kazandırıyor. Photoshop Elements 8 ile Adobe, fotoğraflarıyla daha çok şey ifade etmek isteyen kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap veriyor. Premiere Elements 8 ise yeni, akıllı ve otomatikleşmiş araçlarıyla kullanıcıların video düzenleme işlerinde daha az çaba ile çabuk ve kolay bir şekilde etkileyici filmler hazırlayabilmesine olanak tanıyor.

Photoshop Elements 8 & Premiere Elements 8 Yazılım Paketi (Windows) kullanıcıların fotoğraf ve videolarını birleştirmesine imkan tanıyan zengin özellikleri olan bir düzenleyeciye sahiptir.

• Yeni Auto-Analyzer özelliği en çarpıcı ve yüksek kaliteye sahip fotoğraf ve video'ların otomatik olarak analizlerini yapar ve bunları etiketler.

• People Recognition özelliği, çektiğiniz fotoğraflardaki insanları tanımlar. Zamanla fotoğraflardaki kişileri ve isimlerini etkileştirmeyi öğrenip, otomatik olarak etiketler.

• Yeni full-screen previews özelliği, gösterim modundayken direkt olarak düzenleyici içerisinden fotoğraları ve video klipleri önizlemesini sağlar. Kullanıcılar fotoğraflara bakarken ufak tefek değişiklikler yapıp, çabukça düzeltebilir ya da etiketleyebilir.

• Kullanıcılar artık, tüm medyalarını birkaç bilgisayar üzerinde otomatik olarak senkronize edebilir.

Photoshop Elements 8 ile sıradışı fotoğraflar

Photoshop Elements 8 ile sıradışı fotoğraflar

Photomerge Exposure özelliği aynı fotoğrafın farklı renk ve ışık varyasyonlarını oluşturarak, fotoğrafın görsel kalitesini artırır. (Örneğin, çekilen bir fotoğrafın Flash'lı ya da Flash'sız versiyonlarını birkaç tık ile kolayca oluşturabilirsiniz.)

Photoshop CS4'un gelişmiş teknolojisi ile gelen yeni Recompose özelliği, fotoğrafların görüntü kaybı olmaksızın, otomatik olarak, yeniden boyutlandırmasını sağlar.

Quick Fix önizleme özelliği kullanıcıların birkaç önizleme serisi içerisinden en iyi renk, kontrast ve ışık ayar kombinasyonlarının önizlemelerini sağlar.

• Resimler paylaşılmaya hazır hale geldiğinde, Photoshop Elements 8 yeni interactive Online Album templates özelliği ile fotoğrafların ve videoların birlikte sunulabileceği bir platftorm sağlar.

Premiere Elements 8 (Windows): Otomatikleşmiş Seçenekler ile İnanılmaz Filmler Yapın

• Smart Fix, her bir video klibin otomatik olarak en mükemmel şekilde görünmesini sağlar; Işık, renk ve görüntüdeki titreme sorunlarını ortadan kaldırır.

• Smart Trim özelliği otomatik olarak düşük kaliteli ve önemsiz sahneleri tanımlayıp, bunlardan kolayca kurtulmayı sağlar.

• Smart Mix, video'larınıza profesyonel ses kalitesi sunabilmek için ses dengesini ayarlar.

• Motion-tracking özelliği kullanıcıların hazırladıkları video kliplerine grafik, yazı ve görsel efekt ekleyebilmelerini ve eklenen öğelerin sahne boyunca otomatik olarak belirli bir nesneyi takip edebilmesini sağlar. (Örneğin; düşünce balonları, hareket efektleri gibi.. )

Yeni güçlü araçlar...

Yeni güçlü araçlar...

Mac kullanıcıları çabuk düzenleme, özel çalışma alanı görüntüleme ve tam ekran ön izleme gibi Brdige CS4'deki tüm özellikleri kullanabilir. Fotoğrafları anahtar kelimelere göre etiketleyebilir ve çeşitli arama seçenekleriyle kolayca bulabilir.

Photoshop Elements 8 (Mac), Windows versiyonundaki mevcut tüm akıllı fotoğraf düzenleme seçeneklerine sahiptir. Photomerge Exposure, Recompose ve Quick Fix previews özelliklerinin yanında Mac kullanıcıları aşağıdaki yeni araçlara da erişim sağlayabilecekler:

o Photomerge Scene Cleaner, fotoğraflardaki istenmeyen öğeleri ortadan kaldırmaya yarar. (Örneğin; insanlar ya da arabalar gibi...) fotoğraf serilerinden en mükemmel sahneyi yaratmak için.

o Smart Brush özelliği ufak bir fırça darbesiyle fotoğrafta belirlenmiş bölgeye inanılmaz efektler uygulayabilmeyi sağlar.

o Touch-Up brushes özelliği genel düzenleme görevlerini çabukça halletmeyi sağlar, (Örneğin; diş beyazlatma ya da bulutsuz bir gök yüzü yaratmak gibi..)

Adobe'nin Tüketici Çözümlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Doug Mack: ''Müşterilerimizin herhangi bir ağır çalışmaya girişmeksizin, profesyonel fotoğraflar ve videolar yaratabilecekleri konusunda kendilerine güvenmelerini istiyoruz. Photoshop Elements ve Premiere Elements ile dahili ve bütünleşik akıllı araçlara sahibiz. Herkes göz alıcı dijital anılar yaratıp, bunları oluştururken de keyif alabilsin diye yazılımlarımızın sınırlarını zorladık.''
Ürünlerin 30 günlük deneme sürümlerine ulaşmak için lütfen www.adobe.com/downloads adresini ziyaret edin.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları