Amazon artık Nvidia GRID kullanıyor!

Nvidia'nın yüksek grafik performansı sunan GRID teknolojisini kullananlar arasına bu dev de katıldı!

Bulut GPU'lar yaygınlaşıyor!

NVIDIA, NVIDIA GRID teknolojisinin artık, yeni çıkan ve bulutta yoğun grafik içerikli uygulamalar ve oyunlar çalıştıran kullanıcıların GPU'sunu hızlandıran Amazon Elastik Bilgisayar Bulutu (Amazon EC2) G2 oluşumu aracılığıyla Amazon Web Hizmetlerinden (AWS) temin edilebileceğini duyurdu.

Böylece bulut bilişimin kullanım alanları depolama, veri işleme ve 2D uygulamalara ek olarak, GPU'su hızlandırılmış interaktif 3D tüketici uygulamalarını ve profesyonel uygulamaları da içerecek şekilde genişletildi. Yazılım hizmeti veren (SaaS) firmalar NVIDIA GRID GPU'larla artık tasarım, görselleştirme, medya oluşturma, oyunlar ve dahası için üstün grafik performansı gösteren bulut bazlı ürünler sunabilir.

AWS bugünden itibaren Amazon EC2 bulutu aracılığıyla G2 oluşumu olarak bilinen bir NVIDIA GRID GPU oluşumu sunmaktadır.

AWS'de Veri Bilimi Genel Müdürü Matt Wood "AWS bulutumuza GPU'lar eklemenin getirdiği avantajların farkındadır. Yeni G2 oluşumlarımızdaki NVIDIA GRID GPU'lar sayesinde grafik uygulamalar AWS bulutunda dönüştürülerek internet bant genişliğinin arttığı ve aygıt türlerinin çoğaldığı bir dünyaya sunulabilir" dedi.

Hızlandırılmış sanal oyun hizmetleri ve fazlası!

Hızlandırılmış sanal oyun hizmetleri ve fazlası!

Bulut bilişim için tasarlanan NVIDIA GRID GPU'lar sayesinde örneğin sanal çalışma istasyonları, hızlandırılmış sanal masaüstleri ve oyun hizmetleri gibi GPU'su hızlandırılmış yeni nesil SaaS uygulamaları artık mümkün. NVIDIA Kepler mimarisini temel alan GRID GPU'larda yüksek çözünürlüklü grafiklerin gerçek zamanda sıkıştırılmasını ve internete bağlı herhangi bir ekrana aktarılmasını sağlayan güçlü bir H.264 şifreleme motoru bulunuyor.

Sonuç olarak, PC, Mac, tablet, NVIDIA SHIELD, akıllı TV, mikro-konsol ya da akıllı telefon gibi internete bağlı aygıtlar bilim adamlarının, araştırmacıların, tasarımcıların, mühendislerin, oyuncuların ve diğerlerinin ihtiyaçlarını sağlamada GPU'ların muazzam gücünden yararlanabilir.

NVIDIA'da Profesyonel Görselleştirme başkan yardımcısı ve genel müdürü Jeff Brown'a göre "Uygulama akışından yararlanabilen aygıt çeşitlerinin artmasına bağlı olarak bulut bilişim de bir dönüm noktasına ulaşmıştır. Firmalar NVIDIA GRID'in grafik beygir gücünü AWS'de kullanarak girişte fazla engelle karşılaşmadan uygulamaları daha fazla ekrandaki daha fazla müşteriye gönderebilir."

OTOY, yazılım şirketlerinin uygulamaları G2 oluşumlarında konuşlandırmasını kolaylaştırmak için, ORBX özel yazılımı ile bir Windows- ve Linux-bazlı Amazon Makine Görüntüsü (AMI) oluşturmuştur. SaaS firmaları kendi uygulamalarını OTOY'un AMI'sine yükleyebilir ve dakikalar içinde web tarayıcılarına veri akışı başlatabilir.

OTOY ve Autodesk, uygulama yayınının NVIDIA GRID üzerindeki potansiyelini göstermek üzere, Autodesk'in en popüler tasarım uygulamalarını bir OTOY AMI üzerinden sunan teknoloji konusunda işbirliği yapmıştır.

NVIDIA GRID ile ilgili daha detaylı bilgi için www.nvidia.com/grid adresine göz atın.

Okuyucu Yorumları