Amazon'un robotu Astro, şirketler için güvenlik görevlisi oldu

Amazon kısa süre önce tanıttığı sevimli robotu Astro yeni yetenekler kazanıyor. Astro, gerekli abonelikler satın alındığında şirketler için bir güvenlik görevlisi olarak görev yapabilecek.

Amazon'un robotu Astro, şirketler için güvenlik görevlisi oldu

Amazon, İşletmeler için Astro (Astro for Business) adı altında sunulan güvenlik robotu Astro’nun artık ABD’deki küçük ve orta ölçekli işletmeler için yeni bir işlevselliğe sahip olduğunu duyurdu.

Amazon, Astro robotunu ilk olarak 2022’de duyurmuştu ve robot yalnızca davetle satışa sunuluyordu. Ancak yeni duyuruyla beraber robot, Ring Protection Pro ve Astro Secure abonelik paketlerinin dört aylık ücretsiz deneme sürümünü de içeren bir paketle 2.349,99 dolar karşılığında satın alınabilecek hale getiriyor.

Cihazda, hareket edebilmesi için iki tekerleğin yanı sıra bilgileri görüntülemek için geniş bir ekran ve üstüne monte edilmiş, dönebilen ve gördüğü bilgileri kaydedebilen bir kamera bulunuyor. Bu özellikler, yukarıda bahsedilen Ring Protection Pro (ayda 20 ABD Doları), Astro Secure (ayda 60 ABD Doları) ve ayrıca Virtual Security Guard (Sanal Güvenlik Görevlisi - ayda 99 ABD Doları) gibi çeşitli aboneliklerin satın alınması yoluyla da geliştirilebiliyor.

Amazon, bu üç paketi şu şekilde açıklıyor:

  • Ring Protection Pro: Ring Protection Pro’ya abone olmak, müşterilerin Astro for Business video geçmişini 180 güne kadar kaydetmesine ve bir Ring Alarm tetiklendiğinde uyarılar için Ring Hareket Dedektörlerini ve pencere ve kapı Ring Alarm Temas Sensörlerinin Ring Alarm ile bağlanarak Astro for Business ile eşleştirilmesine imkan tanır.
  • Astro Secure: Astro’nun otonom bir şekilde devriye gezmesine imkan tanıyan ve müşterilerin belirli bakış açıları ve frekanslarla işlerine göre uyarlanmış birden fazla güvenlik izleme rotası oluşturmasına olanak tanıyan, iş ortamları için özel olarak oluşturulmuş yeni bir aboneliktir. Ayrıca Astro, duman ve karbon monoksit (CO) alarmı veya cam kırılma sesini duyduğunda müşterilere akıllı uyarılar gönderebilir ve senkronize edilmiş bir Ring Alarm’a sahip olan Astro, araştırma yapmak için tetiklenen sensörlere bağımsız olarak hareket edebilir.
  • Virtual Security Guard: Virtual Security Guard aboneliği, daha da fazla koruma için Astro Evde veya Dışarıda modundayken acil müdahale temsilcilerinin müdahale edebilmesine imkan tanır. Örneğin Astro tanınmayan bir kişiyi tespit ederse, cam kırılma sesi veya duman veya CO alarmı duyarsa veya Ring Alarm sensörünün tetiklendiğine dair bir uyarı alırsa temsilciler uyarılır. Daha sonra temsilciler, Astro’nun canlı yayın görüntüsünü başlatabilir ve daha fazla araştırma yapmak için cihazı uzaktan kontrol edebilir ve gerekirse acil servisleri arayabilir.

Amazon, Astro for Business’ın “kör noktalarda görünürlük sağlayarak” ve sürekli izleme yoluyla “işletme sahiplerine gönül rahatlığı sağlayarak” ve sabit kameraların sağlayamadığı esneklik sayesinde işletmelere birçok güvenlik geliştirmesi getirdiğini söylüyor.

Ayrıca cihaz, 5.000 metrekareye kadar haritalama kapasitesine sahip olmasının yanı sıra, Ring kapı zili serisinde görülen canlı görüntü ve iki yönlü konuşma gibi özellikleri de kullanabiliyor. Cihaz tespit ettiği tanınmayan kişilere akıllı uyarılar gönderebilen görsel kimliği de destekliyor.