AMD'yi mahveden açıklama!

Intel, AMD'nin kendi çalışanının sözleriyle vurdu! Bu itiraflar AMD'yi yerin dibine sokuyor...

AMD'yi mahveden açıklama!

Amerika'da tüketici haklarını korumak amacı güden Federal Trade Commission'ın (FTC) kendine yaptığı suçlamaları yalanlayan Intel, rakibi AMD'yi terletecek bir savunma yaptı.

Geçtiğimiz sene içerisinde Intel ve AMD hukuksal bir problem yaşamış ve problem Intel'in AMD'ye 1.2 milyar dolar ödemesiyle sonuçlanmıştı. Bu davadan sonra FTC Intel'e "pazardaki gücünü kullanarak rekabeti önlediği" gerekçesiyle bir dava daha açtı. Intel'in yaptığı savunmada adı geçen Henri Richard ise eski bir AMD çalışanı ve söylediği sözler AMD'yi zor duruma sokabilir.

AMD'de müdür yardımcılığı görevinde olan Henri Richard, 2004 yılında Intel ile bir görüşme yapmış ve bu görüşmede AMD'nin ucuzcu, ucuzluğuyla övünen, ikinci kalite bir firma olduğunu söylemiş. Henri Richard ayrıca "Eğer AMD'de çalışmamış olsam asla AMD marka bir işlemci kullanmazdım" demiş.

Intel bu açıklamalara dayanarak, AMD'nin müşterilerine önem göstermediğini, kendini düşük kaliteli bir firma gibi gördüğünü ve pazardaki durumlarının AMD'nin kendi suçu olduğunu iddia ediyor.

Okuyucu Yorumları