Android 6.0 menülerine gizlenen sürpriz!

Google'ın yıllardır inatla bize sunmadığı özellik, Android 6.0'da, menüler arasında ortaya çıktı!

Android 6.0'ın gizli özelliği

Android işletim sistemi 2007 yılında çıkan ilk sürümünden bu yana her ne kadar cep telefonu dünyasına hayat veriyor olsa da, bir işletim sisteminden beklenen temel fonksiyonlardan birini bize sunmayı ilginç bir şekilde reddediyordu. Android işletim sisteminde ilginç bir şekilde yer almayan Dosya Yöneticisi, her ne kadar bazı cep telefonu üreticilerinin özelleştirdikleri arabirimlerle karşımıza çıkıyor olsa da, stok Android'de halihazırda bu özellik bulunmuyordu. Ancak Marshmallow'la birlikte bu durum değişiyor.

Geçtiğimiz hafta Marshmallow güncellenesini almaya başlayan Nexus cep telefonlarıyla birlikte görülmeye başlayan Dosya Yöneticisi, yine de açık bir şekilde ortada görülmüyor. Bunun için birkaç menü içine girmeniz gerekli. Önce Ayarlar menüsüne girmeniz, buradan Depolama ve USB başlığını bulmanız ve buradan da ekranı aşağı kaydırıp "Explore" seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Dosya Yöneticisi'yle yapılabilecekler oldukça temel işler. Bunlar arasında arama, filtreleme ve dosyaları farklı klasör altına taşıma gibi temel fonksiyonlar yer alıyor.

Yine de, Google Play'den işini daha iyi yapan, daha fazla özellik sunan iyi bir dosya yönetici uygulamasını cihazınızda bulundurmanızda yarar var...

Okuyucu Yorumları