Android'e yeni kilit çözümü!

Eğer hemen her şeye şüpheyle bakan bir Android kullanıcısıysanız, bu uygulama sizin için!

Android'e yeni kilit çözümü!

Arkadaşlarınıza telefondan fotoğraf gösterirken bazen telefonu fiziksel olarak başkasının eline bırakmanız gerekebilir. Bu durumda, telefonunuzun ekranı görüş alanınızdan çıkabilir ve kötü niyetli biri fotoğraflara bakıyormuş gibi rol yaparak özel mesajlarınıza ulaşabilir. Pek çoğumuz için bu büyük bir sorun olmayabilir ama şüpheci kişiler için sorun olacağı bir gerçek.

Bu sorunu ortadan kaldırmak isteyen bir Android uygulaması, Screen Locker, fotoğraf albümü çalıştığı sırada telefonun albümden çıkışını engelliyor. Albümden çıkmak için ekrana, önceden belirlediğiniz şifre şekli çizmek gerekiyor. Şifre girilmediği sürece ekranda sadece fotoğraf albümü çalışıyor. Böylece telefonunuz yabancıların elindeyken içiniz rahat olabilir.

Ancak uygulamayla ilgili bir küçük detay var. Android işletim sisteminde, fiziksel tuşları devre dışı bırakmak mümkün değil. Bu nedenle uygulama sadece Nexus gibi, hiçbir fiziksel tuşu olmayan telefonlar için hazırlanmış. Fiziksel "home" tuşu olan telefonlarda ise uygulama çalışsa bile, home tuşuna basarak fotoğraf albümünden çıkıp telefonu rahatça karıştırmak mümkün.

İndirin: Screen Locker (XDA)

Okuyucu Yorumları