Android, Google'sız nasıl kullanılır?

İçinde Google olmayan bir Android kullanmak ister miydiniz? Cevabınız evetse bu haber sizin için!

Google'sız Android olur mu?

Google, değiştirdiği gizlilik ilkeleriyle son günlerde her ne kadar tartışma konusu olmuş olsa da, Android ceplerinde kendi uygulamalarını kullanmanızı şart koşmuyor. Telefonunuzu Google'ı kullanmayacak bir şekle sokmak çok kolay olmayabilir ve bazı riskler taşıyabilir; ancak bu mümkün.

İşte Google'sız bir Android meydana getirmenin yolu:

İlk kurulum sırasında oturum açmayın ve yedeklemeyi etkinleştirmeyin

Telefonunuzu ilk açtığınızda veya "sıfırladığınızda", cebiniz sizden Google hesabınıza oturum açmanızı ister. Bunu yapmayarak "Atla" düğmesine basın. Cebiniz, Google hesabı olmadan da çalışacaktır. Kişiler ve takvim için diğer hesaplarınızı kullanmanız mümkündür. Kullanımla ilgili bilgileri Google'a göndermeyi ve benzer seçenekleri de atlayın.

Google uygulamalarını silin veya gizleyin

Google uygulamalarını silin veya gizleyin
GO Launcher EX gibi bir launcher ile cebinizin arayüzünü değiştirebilir, görmek istemediğiniz uygulamaların simgelerini gizleyebilirsiniz

Google uygulamalarını silin veya gizleyin

Bu işlem biraz daha zor ve riskli.

Telefonunuzu root'layarak Google uygulamalarını kaldırma: Gmail, Takvim, Haritalar ve diğer tüm Google uygulamalarından kurtulmak istiyorsanız, "root'lamak" denilen işlemi yaparak telefonunuzun derinliklerine erişim hakkı sağlamalısınız. Bu işlemin ne olduğundan emin değilseniz yapmanızı önermiyoruz, zira telefonunuzun garantisi geçersiz kalabilir ve hatta telefonunuz bozulabilir. Ancak telefonunuzu root'ladıysanız, buradaki talimatları izleyerek Google uygulamalarını cebinizden kolaylıkla kaldırabilirsiniz.

Daha kolay bir yol ise root'lu cebinize CyanogenMod gibi bir ROM yüklemek. CyanogenMod, siz istemediğiniz sürece Google uygulamalarını yüklemiyor.

Farklı bir launcher kullanarak Google uygulamalarını gizleyin: Go Launcher EX veya Launcher Pro gibi önde gelen launcher'lardan birini yükleyerek istemediğiniz uygulamaları gizleyebilirsiniz. Bir launcher'ı yükledikten sonra giriş düğmesine bastığınızda varsayılan launcher'ı seçmeniz istenecektir.

Alternatif uygulamalar kurun

Alternatif uygulamalar kurun
Gelişmiş bir e-posta istemcisi arıyorsanız, K-9 Mail uygulaması ihtiyacınızı karşılayacak nitelikte

Alternatif uygulamalar edinin

Google uygulamalarının neredeyse hepsinin yerine geçecek bir uygulama bulunuyor. Bununla birlikte Android Market'i kullanabilmek için bir Google hesabına ihtiyacınız var. Bu durumda farklı bir mağaza kullanmalı veya sadece bu amaç için bir Google hesabı oluşturmalısınız.

İşte bazı alternatif uygulamalar:

Gmail yerine Yahoo Mail: Bir Yahoo Mail hesabınız varsa, Yahoo'nun e-posta uygulaması işinizi görecektir. POP3, IMAP veya Exchange destekli bir istemciye ihtiyacınız varsa, K-9 Mail, tam size göre.

Haritalar, web tarayıcı ve arama için alternatif

Haritalar, web tarayıcı ve arama için alternatif
Bing'in Android uygulaması

Haritalar yerine MapQuest: İyi bir harita uygulaması olan MapQuest, haritayı çevrimdışı kullanım için belleğe alabiliyor, sesli olarak yol da tarif edebiliyor.

Varsayılan tarayıcı yerine Firefox veya Opera: Opera veya Firefox'un masaüstü sürümünü kullanıyorsanız, onların mobil sürümlerini de beğeneceksiniz. PC'niz ile eşitleme özellikleri işinizi kolaylaştırabilir.

Google araması yerine Bing: Android'de varsayılan arama motorunuzu değiştirmenin bir yolu yok gibi görünüyor. Ancak Google arama simgesini ve sesli aramayı Bing ile değiştirmeniz mümkün.

Okuyucu Yorumları