Android'in şampiyonu yine Gingerbread!

Google Android'leri ardı ardına sunuyor ama Android'li ceplerde başka bir dünya yaşanıyor!

Android'in "çirkin" yüzü!

Söz konusu teknolojik cihazlar olduğunda, birçoğumuz elimizdeki ürünün bir sonraki sürümünü merakla bekleriz. Güncelleme delisi olduğumuz şu günlerde, Android kullanıcıları tam aksine "nostalji severler" olarak göze çarpıyor; ya da "sevmek zorunda kalanlar" olarak...

InToMobile'ın raporuna göre Android kullanıcılarının yarısından fazlası, işletim sisteminin 2.3 sürümü olan Gingerbread'i kullanıyor. Son günlerde her ne kadar JellyBean veya Ice Cream Sandwich'i konuşsak da Gingerbread Android dünyasında başrolü oynamaya devam ediyor. Zira "eski" işletim sistemi sürümünün sahip olduğu kullanım oranı yüzde 50,8.

Android'in daha yeni sürümlerine bakacak olursak, hiçbiri Gingerbread'in yanına bile yaklaşamıyor. Geçtiğimiz Haziran ayında duyurulan JellyBean 4.1 ve 4.2'nin birlikte elde ettiği oran yalnızca yüzde 6,7'de kalmış durumda. Piyasaya sürüleli bir yıldan fazla olan 4.0 Ice Cream Sandwich ise Android pazarında yüzde 27,5'lik bir paya sahip.

Yine de son rakamlar, Gingerbread'in düşüşte olduğunu gösteriyor. Zira Gingerbread'in Eylül ayındaki kullanım oranı yüzde 57,7 olarak göze çarpmıştı.

Gelelim başta söylediğimiz "sevmek zorunda kalanlar" cümlesine... Şu anda Gingerbread'in halen kral olması, büyük ölçüde telefon üreticilerinin güncellemelerde çok geç kalmasından kaynaklanıyor. Halen Gingerbread'in üzerine güncelleme alamayan çok sayıda telefon var ve bu gidişle kral, bir süre daha tahtta oturacak gibi görünüyor...

Okuyucu Yorumları