Android sırları ortaya çıktı!

Android hakkında Google'ın sır gibi sakladığı bilgiler, tüm çabalara rağmen açığa çıktı!

Android sırları ortaya çıktı!

Oracle'ın Google'a açtığı dava Android platformuyla ilgili de bazı önemli bilgilerin ortaya çıkmasına neden oldu. Bloomberg'de yer alan habere göre Oracle avukatı Annette Hurst, Google'ın mobil platformunun piyasaya sürüldüğü ilk günden bu yana 31 milyar dolarlık bir gelir ve toplamda 22 milyar dolar kar elde ettiğini ifşa etti. Android'in ulaştığı bu rakamların ise çoğunlukla Android telefonlarda gösterilen reklamlar ve Play Store'un gelirlerinden kaynaklandığı belirtildi.

Mobil platformlar üzerindeki kazanımlarını bir sır gibi saklayan Mountain View merkezli firmanın mahkemeden söz konusu bilgilerin duyurulmamasını talep ettiği de ortaya çıktı. Oracle avukatının bu bilgiyi bir Google yetkilisinden edindiğini belirten firma bu gizli dokümanların yalnızca avukatlar tarafından bilinebileceğini ve asla açıklanmaması gerektiğini iddia ediyordu. Google, ayrıca böyle bir ifşanın firmanın işleri üzerinde belirgin bir olumsuz etkisi olabileceğini de bu talebinde ifade etmişti.

Oracle ve Google arasında yıllardır süregelen bu anlaşmazlığın temelinde Oracle'ın Android'in gelirlerinden pay talep etmesi yer alıyor. Google'ın mobil platformunun geliştirilmesi sürecinde Oracle'a ait Java yazılımından yararlandığı biliniyor. Google, Java kullanımı için herhangi bir ücret ödemek zorunda olmadığını iddia etse de, Oracle 1 milyar doları aşan bir faturada ısrarlı görünüyor.

Okuyucu Yorumları