Android telefonlar, artık Windows’ta web kamerası olarak kullanılabilecek

Microsoft, Android telefonları web kamerası olarak kullanma özelliğini Windows 11 Insider'ların kullanımına sundu. Peki bunu nasıl yapabilirsiniz?

Android telefonlar, artık Windows’ta web kamerası olarak kullanılabilecek

Microsoft, Windows 11 Moment 5 güncellemesinin ilk dağıtımını duyurmasının ardından, Windows Insider'lar için yepyeni bir özelliği de kullanıma sundu. İlk izleri aylar önce Windows 11 önizleme sürümlerinde görülen bu özellik sayesinde, Windows'ta artık Android akıllı telefonlar bir web kamerası olarak kullanılabilecek.

Modern Windows dizüstü bilgisayarlardaki kameralar gayet iyi olmalarına rağmen, ucuz Android akıllı telefonların bile sunduğu kaliteden hala çok uzaklar. Bu nedenle, daha iyi bir web kamerası isteyenler ya ayrı bir kamera satın almak ya da akıllı telefonlarını web kamerasına dönüştürmek için üçüncü taraf bir yazılım kullanmak zorunda. Ancak Windows Insider'lar için yayınlanan güncellemeyle Windows 11, Android cihazınızı yerel olarak web kamerası olarak kullanabiliyor.

Windows Insider'lar telefonlarını bilgisayarlarına bağlayabiliyor ve kameralar arasında geçiş yapabilme, akışı duraklatabilme ve cihaz üzerinde efektler uygulayabilme özellikleriyle çok daha iyi görüntü kalitesinin keyfini çıkarabiliyor. Ayrıca, herhangi bir kabloya gerek yok; bu özellik Wi-Fi üzerinden kablosuz olarak kullanılabiliyor. Bir akıllı telefonu web kamerası olarak kullandığınızda, Windows 11 size kameralar arasında geçiş yapmak, videoyu duraklatmak, HDR'yi açmak ve daha pek çok ek seçenek içeren özel bir araç çubuğu sunacak. Ayrıca, cihazın pili de kontrol edilebilecek.

Eğer Android akıllı telefonunuzu Windows'ta kamera olarak kullanmayı denemek istiyorsanız, Link to Windows uygulamasını 1.24012 veya daha yeni bir sürüme güncellemeniz gerekiyor. Ayrıca telefonunuz Android 9.0 veya daha yeni bir sürümü kullanıyor olmalı. Daha sonra, bilgisayarınızın Ayarlar > Bluetooth ve Cihazlar > Mobil Cihazlar bölümüne giderek "Mobil Cihazlar "ı seçmeniz ve bilgisayarınızın Android telefonunuza erişmesine izin vermeniz gerekiyor. Bundan sonra, Windows 11 sizden bir güncelleme yüklemenizi isteyecek.

iPhone telefonlar ne yazık ki desteklenmiyor, ancak üçüncü taraf uygulamaları kullanarak aynı deneyimi elde edebilmek mümkün.