Android Uygulamalarını Kurmadan Deneyin!

Google Play Store'da bulunan bazı uygulamaları, indirmeden ve kurmadan deneyebildiğinizi biliyor musunuz?

Uygulamaları kurmadan deneyin

Google kendisi oyun geliştirmese de, Android ve Play Store ile birlikte en büyük geliştirici platformunu destekliyor. Games Developer Conference'a katılan şirket, "Instant App" özelliği ile oyunları indirmeden önce mağaza içinden deneyebileceğiniz bir özelliği daha önce tanıtmıştı. Geçen yıl geliştiricilere açılan özellik, her geçen gün daha fazla oyun tarafından destekleniyor. Instant App sayesinde mağaza üzerinden bir çeşit "demo" tecrübesi edinebilirsiniz.

"Şimdi dene" tuşu şu an sınırlı sayıda oyun tarafından destekleniyor. Bu oyunlar arasında Clash Royale, Words With Friends 2, Bubble Witch 3 Saga, Final Fantasy XV: A New Empire, Mighty Battles ve Solitaire bulunuyor. Bu oyunların tümünü sadece Play Store'u ziyaret ederek deneyebilirsiniz.

Google Play ürün müdürü Jonathan Karmel bu özellik sayesinde oyuncular ve oyun arasındaki engelleri azaltmayı hedeflediklerini söyledi. Örneğin bir arkadaşınıza Clash Royale ile "klanıma katıl" isteği yolladığınızda, arkadaşınızın sadece linke dokunması ve "şimdi dene" seçeneğini seçmesi yeterli. Bu sayede oyunun indirilmesi, kurulması ve yamalanması gibi aşamalar tamamen ortadan kalkabiliyor.

Google, gelecekte bu özelliği kullanan oyun ve uygulamaların sayısının çok daha fazla olmasını hedefliyor ve bunun için geliştirici araçlarını sürekli olarak yeniliyor.

Okuyucu Yorumları