Apple Car öldü, yüzlerce Apple çalışanı kendilerini kapıda buldu

Apple, büyük çoğunluğu iptal edilen Apple Car otomobil bölümünden olmak üzere yüzlerce çalışanı ile yollarını ayırdı.

Apple Car öldü, yüzlerce Apple çalışanı kendilerini kapıda buldu

Kaliforniya İstihdam Geliştirme Departmanı (CEDD) tarafından yayınlanan en son WARN raporuna göre, son zamanlarda 700’den fazla kişi Apple’daki işini kaybetti. İşten çıkarılan kişilerin çoğu Apple’ın Santa Clara’daki ofislerinde çalışıyordu. Bunların 371’i, temel olarak şirketin rafa kaldırdığı elektrikli araç projesiyle ilgilenenler. Kaliforniya yasalarına göre şirketlerin, İşçi Düzenleme ve Yeniden Eğitim Bildirimi (WARN) programı kapsamında işten çıkarmalardan etkilenen her konum için CEDD’ye bir rapor sunması gerekiyor.

Ana otomobil ofisi de dahil olmak üzere Santa Clara’daki sekiz Apple konumunda işten çıkarmalar yaşandı. Bu konumlardan biri de, maliyetler ve teknik zorluklar nedeniyle Mart ayında sona erdirildiği bildirilen şirket içi MicroLED ekran projesinde çalışıyordu. Şirket iPhone’lar, Mac’ler ve akıllı saatler için kendi ekranlarını üretmeyi umuyordu ancak bu hedefine yakın gelecekte ulaşamayacak gibi gözüküyor.

Apple’ın kendi otomobilini üretme planı, pedalları ve direksiyonu olmayan tamamen otonom bir araç ile başladı ve daha sonra bunun yerine elektrikli bir araç geliştirmeye karar verildi. Daha önce yayınlanan bir Bloomberg haberi, Apple’ın on yıl boyunca milyarlarca dolarlık yatırım yaptıktan sonra şirket içerisinde “Project Titan” olarak adlandırılan girişimi iptal ettiği belirtildi. Otomobili geliştiren çalışanlara, yapay zeka ve ev robotları üzerinde çalıştığı bildirilen ekipler de dahil olmak üzere Apple’ın diğer bölümlerine transfer olma seçeneği verildi. Ancak Apple’ın WARN raporuna göre herkesi şirkete yeniden entegre etmek mümkün olmadı.

Apple’ın şimdi de insanların evleri için kişisel robot teknolojisi geliştirmenin çok erken aşamalarında olduğuna inanılıyor. Başka bir Bloomberg haberine göre, şu anda üzerinde çalışılan makinelerden biri etraftaki insanları takip eden bir robot, diğeri ise ekranı hareket ettirmek için robot kullanan masa üstü bir cihazdan oluşuyor.