Araba projesini iptal eden, şimdi kendi robotunu yapmak istiyor

Yeni bir söylentiye göre Apple'ın bir sonraki büyük ürünü kişisel ev robotları olabilir. Robotların kullanıcıları takip edebileceği ve otonom şekilde çalışabilecekleri söyleniyor.

Araba projesini iptal eden, şimdi kendi robotunu yapmak istiyor

Evdeki tüm ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek bir robota sahip olma hayali, onlarca yıldır bilim kurgu filmlerinde sıkça işlenen bir tema oldu. Ancak Apple'ın bir sonraki büyük ürünlerinden biri bu hayali gerçekleştirebilir. Zira söylentilere göre şirket, kişisel bir ev robotu geliştirmeyi planlıyor.

Bloomberg, isimsiz kaynaklar aracılığıyla Apple'ın bir ev robotu için çalışmalar yapmaya başladığını bildirdi. Haberde, robotun insanları evlerinde sürekli takip edeceği ve otonom bir şekilde çalışacağı belirtiliyor. Bununla birlikte robotun masaüstü boyutlarda, mobil bir şekilde olacağı söyleniyor.

Bloomberg, çalışmaların şu anda Apple'ın donanım ve yapay zeka ekipleri tarafından yürütüldüğünü belirtiyor. Henüz geliştirme aşamasının çok başında olunduğundan, şirketin bu araştırmayı her an iptal etme ihtimali oldukça yüksek.

Bu projenin hayata geçirilmesinin nedeninin Apple'ın 2024 yılının başlarında kendi elektrikli otomobilini üretme projesini sessizce iptal etmesi olduğu belirtiliyor. Şirket varlığını hiçbir zaman resmi olarak teyit etmemiş olsa da proje üzerinde yıllardır çalışılıyordu. Söylentiler, otomobil ekibinin projenin iptal edilmesinden önce yıllar içinde pek çok sorun yaşadığını iddia ediyor.

Öte yandan Apple, bu yılın başlarında yepyeni bir ürünü de piyasaya sürdü. Apple Vision Pro karma gerçeklik başlığı Şubat ayında ABD'de 3.499 dolarlık yüksek bir fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Ürün çok sayıda olumlu eleştiri alsa da, kötü eleştirilerden de nasibini aldı. Cihazın satış açısından ne kadar başarılı olduğunu henüz bilmiyoruz. Öyle ki Apple bu rakamları uzun bir süre daha açıklamayabilir.