Apple için dev bir satın alma iddiası: Taşlar yerinden oynayabilir

Yeni bir söylenti, Apple'ın tarihinin en büyük satın almasına imza atmaya hazırlandığını söylüyor. Eğer bu satın alma gerçekleşirse, taşların yerinden oynayacağına kesin gözüyle bakabiliriz.

Apple için dev bir satın alma iddiası

Apple’ın Disney’i satın alabileceğini söyleyen şaşırtıcı bir söylentinin ardından, Wedbush analisti Dan Ives biraz daha gerçekçi bir iddia ortaya attı ve Cupertinolu firmanın ESPN’i satın almayı hedefleyebileceğine inandığını söyledi.

AppleInsider aracılığıyla bildirildiği üzere Wedbush analisti, CNBC’nin Last Call programında, her iki şirketin de “birbirlerine mükemmel bir şekilde uyduğuna” inandığı için bunun “ESPN ve Apple’ın bir araya gelip gelmemesi değil, bir zaman meselesi” olduğunu söylüyor. Ives, canlı spor içeriğini Apple’ın aradığı “altın yumurtlayan tavuk” olarak tanımlıyor.

Bazı analistler, Disney CEO’su Bob Iger’in büyük satışlara hazırlanmak için “evi temizlediğini” söylerken, Apple bundan yararlanmaya ve bir anlaşma teklif etmeye hazırlanıyor olabilir. Cupertinolu firma spor tekliflerini genişletmek istediği için böyle bir anlaşma mantıklı olabilir. Lionel Messi, MLS ekiplerinden Inter Miami'ye katıldığından beri Apple TV+ abonelikleri ikiye katlandı ve ESPN ile yapılacak bir anlaşma, Apple’ın yayın hizmetini canlı spor yayınların merkezi haline getirebilir.

AppleInsider tarafından yayınlanan bir habere göre Ives, “Apple’ın ESPN varlığıyla genel olarak Disney'den çok daha fazla ilgileneceğine inanıyoruz” dedi ve devam etti: “ESPN’i satın almak - muhtemelen 50 milyar dolardan daha yüksek bir fiyat etiketiyle - değerli spor içeriği, önde gelen profesyonel ve kolej spor paketlerinin her birinde önemli TV hakları elde etmek ve Apple TV'nin çapraz satış fırsatlarını ve çekiciliğini değiştirirken Apple’ı küresel anlamda spor haritasına yerleştirmek gibi büyük bir stratejik anlam taşıyacaktır.

Eğer böyle bir satın alım gerçekleşirse, en son büyük satın alımını yaklaşık on yıl önce Beats markası ile yapan Apple’ın en büyük satın alımı olacaktır. Ives, bu anlaşmanın bundan altı ila dokuz ay sonra gerçekleşebileceğine inandığından dolayı, sonraki adımları görmek için fazla beklememiz gerekmeyebilir.