Apple, iOS 7'yi WWDC'ye yetiştirebilecek mi?

iOS 7 tanıtımı yaklaştıkça, hakkındaki söylentiler de artıyor. İşte yeni iOS hakkında yeni haberler!

iOS 7'de sorun mu var?

iOS 7 yaklaştıkça mobil işletim sistemi hakkında daha çok bilgi ortaya çıkıyor. Wall Street Journal, bir süre önce iOS 7'deki değişikliklerin "ılımlı" olacağını iddia etmişti. Geçtiğimiz günlerde birkaç kaynaktan birden gelen bir rapor ise Apple'ın iOS'un yeni tasarımını yetiştirmede sorun yaşadığını söylüyordu. Son bir rapor ise Apple'ın Windows Phone'daki gibi "düz" bir tasarımı benimseyeceğini iddia etti.

AllThingsD'nin raporuna göre iOS 7'yi yetiştiremeyeceğini farkeden Apple, OS X mühendislerini iOS takımına kaydırıyor olabilir. AllThingsD'ye konuşan bir kaynak, iOS 7'nin "zamanında hazır olacağını" söylüyor.

Apple'ın iOS için ek insan gücüne ihtiyaç duymasının nedeni ise iOS'taki "önemli" değişiklikler. Windows Phone'dakine benzer, "düz" bir tasarımın yanında Apple, iOS'a widget desteğini getirmek üzere çalışıyor olabilir.

Apple'ın yeniden tasarlama sürecinde yaşadığı tek sorun ise, bu değişiklikleri şimdiye kadar iOS'un arayüzüne ve kullanımına alışan kullanıcılarını soğutmadan yapmak. iOS, genellikle Android'in karışıklığını istemeyen, ancak yine de güçlü uygulamalara ve güçlü bir işletim sistemine sahip olmak isteyenlerin tercih ettiği bir platform. Apple'ın bu nitelikleri koruyabilmesi ve iOS 7'yi 10 Haziran'da başlayacak WWDC'ye yetiştirebilmesi halinde başarıyı elde etmemesi için bir neden yok gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları