Apple iPad Tablet Pazarında Yine Zirvede. Ancak...

Apple, artık iyice alıştığı 1 numara koltuğunda oturmaya devam ediyor. Ama işin bir de düşündürücü yanı var!

Apple yine 1 numara, ama...

Apple'ın iPad Pro hamlesi geniş çapta tartışılmış ve şirketin bu hamleyle nereye doğru yol aldığı çok konuşulmuştu. İşler iyi mi gidecekti, yoksa kötü mü? Görünüşe göre bunun cevabı tablolarda yer alıyor. Zira yapılan araştırmaya göre Apple, tablet satışlarında pazar payını arttırmış durumda.

Yapılan araştırmaya göre geçtiğimiz yıla göre pazar payını arttıran Apple, geçen sene yüzde 19.1'lik pazar payını, bu yıl yüzde 19.9'a kadar yükseltmiş durumda. Bu tablo Apple açısından sevindirici elbette, fakat tablo yakından incelendiğinde rahatsız edici bir durum da yok değil. Geçtiğimiz sene bu dönemde 9.9 milyon adet tablet satışı yapan Apple, bu yıl 9.3 milyon adet satış yapmış. Bu düşüş Apple'a has değil. Tablet pazarının geneline yansımış durumda. Zira Samsung ve Lenovo'da da düşüş söz konusu.

Tablet pazarı küçülüyor. Bunun sebebi de kuşkusuz hibrit, 2'si 1 arada Windows veya Android modeller. Özellikle Windows tarafında başı çeken Samsung ve Lenovo, Tab S ve Yoga serileriyle tablet pazarının sonunu hazırlıyor diyebiliriz. Bunun neticesinde tablet pazarında yüzde olarak da pazar paylarını kaybediyorlar doğal olarak. Bu da tablet kategorisinde Apple'a yarıyor; en azından şimdilik. Zira tablet pazarı, geçtiğimiz seneye göre yüzde 13 küçülmüş durumda.

Okuyucu Yorumları