Apple mağazasında ırkçılık videoya yansıdı!

Bir Apple mağazasında yaşanan bu talihsiz olay, Tim Cook ve şirketini zor durumda bıraktı!

Apple'ı zorda bırakan video!

Güney Amerika'daki ırkçılığın ortadan kaldırılmasıyla ilgili konuşmalar yapan Apple CEO'su Tim Cook için talihsiz bir olay, kendi mağazalarından bir tanesinde yaşandı.

Melbourne'de yaşayan Francis Ose'nin Facebook'ta paylaştığı video, siyahi gençlerin "bir şey çalabilecekleri" gerekçesiyle Apple çalışanı tarafından mağazayı terk etmeye zorlandıklarını gösteriyor. Gençlerin mağaza görevlisinin bu talebi karşısında şaşırıp kaldıkları gözleniyor. Ose'ye göre bu durumun nedeni, ırkçılıktan başka bir şey değil.

BuzzFeed'e göre Apple CEO'su bu gelişmeler üzerine çalışanlarına bir eposta gönderdi ve Apple'ın "açık" bir firma olduğunu, bu olayın "kabul edilemeyeceğini" söyledi.

"Mağaza çalışanlarımızdan biri, çoğumuzu şok eden bir cevap verdi" diyen Cook, çalışanın öğrencilerden "hemen" özür dilediğini söyledi.

Cook'a göre Melbourne'de yaşanan, "izole bir olay" ancak bu tür olaylara dünyanın farklı yerlerindeki mağazalarda ve iş yerlerinde rastlanıyor. Cook'a göre yaşananlar, Apple'ın "öğrenmesini ve büyümesini" sağlayacak.

Okuyucu Yorumları