Apple - Samsung Mücadelesinde Yeni Dönem!

Yeni raporlar, Samsung ve Apple arasındaki büyük mücadelenin yepyeni bir döneme girdiğini söylüyor!

Apple, bu kez Samsung'u üzdü!

Strategy Analytics hazırladığı yeni raporda, bu yılın ilk çeyreğinde Samsung'un küresel akıllı telefon piyasası gelirleri toplamının %13'ünü aldığını açıkladı. Bu da global akıllı telefon satıcılarının yayınladığı toplam işletme karının %13'ünü oluşturuyor.

Samsung, bu yılın ikinci çeyreğinde akıllı telefon bölümünün işletme gelirinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %21,9 oranında bir düşüşle 1,57 milyar dolarlık bir sonuç aldı.

Bu metrik söz konusu olduğunda Samsung piyasa liderliğinden düşüyor ve yerini açık ara farkla Apple'a bırakıyor. Şirket bu yılın ilk çeyreğinde 10.1 milyar dolarlık işletme geliri kazanarak piyasanın toplam gelirinin %83.4'ünü ele geçirdi. Apple geçen yılın aynı ayına kıyasla işletme gelirinde %79.8 artış gösterdi.

Paylaşılan veriler Apple'ın işletme gelir oranının satışla ilişkisinin %30.7 olduğunu da gösteriyor. Bu da Samsung'un %9.7 satış ve gelir oranına kıyasla oldukça fazla.

Endüstri araştırmacıları, Samsung'un pazardaki doygunluğa ve genel olarak küçülen paylara bağlı olarak karlılığını artırmada sıkıntı yaşadığını düşünüyorlar. Şirketin bu metriği tekrar geri çevirmek için hangi adımları attığını görmek ilginç olacak.

Okuyucu Yorumları