Apple Studio Display güncellemesinde gizlenen, sürpriz bir Mac mini ipucu keşfedildi

Apple son Studio Display güncellemesinin içerisinde gizlenen ve yeni Mac mini hakkında sürpriz detaylar veren şaşırtıcı bir ipucu bulundu.

Apple Studio Display'den Mac mini hakkında sürpriz bir ipucu çıktı

Apple'ın yeni Studio Display güncellemesi, M2 Mac mini için ipuçları vermiş olabilir. Aylardır Cupertino devinin Mac mini serisini güncellemesi ve aynı zamanda yeni nesil Apple silikonunu tanıtması bekleniyor. Şirket, ürünleri büyük ihtimalle 6 Haziran'da başlayacak olan WWDC sırasında sergileyecek.

9to5Mac'ten gelen habere göre yeni bilgiler, geliştirici Steve Troughton-Smith tarafından Studio Display'in ürün yazılımı güncellemesinde tespit edildi. Studio Display, dahili kamera için görüntü işlemenin yanı sıra Dolby Atmos ile Mekansal Ses gibi özellikleri kontrol etmeye yardımcı olan bir A13 Bionic çipe sahip.

Geliştirici, görünüşe göre mevcut Mac ürün serilerinin hiçbirinde kullanılmayan bir model kimliği olan "Macmini10,1" olarak işaretlenmiş bir ürüne referanslar olduğunu fark etti. Ayrıca bir sonraki Mac mini'nin M2, M1 Pro veya M1 Max çip setine sahip olabileceğini ekleyerek sözlerine devam etti.

Apple, kısa bir süre önce iki M1 Max çip setini birleştiren ve birbiriyle uyumlu çalıştıran M1 Ultra'yı tanıttı. Yeni çip seti, Mac mini ile benzer bir tasarımı paylaşan ancak daha büyük termal yönetim sistemi nedeniyle boyut olarak daha büyük olan Mac Studio'da bulunuyor.

Apple, orijinal M1 çip setini tanıtmadan önce bile, WWDC sırasında piyasaya sürüleceğine dair söylentiler vardı. Ancak şirket, çip setlerini Kasım 2020'de MacBook Air ve MacBook Pro ile piyasaya sürdü. Ancak aynı Apple, yaklaşan geliştirici konferansında yeni M2 Mac mini'yi değiştirip tanıtması olası gözüküyor.

Bu teoriyle örtüşen bir şekilde Bloomberg'den Mark Gurman da daha önce Apple'ın Haziran ayında iki yeni Mac duyurabileceğine yönelik ipuçları vermişti.