Apple'ın ChatGPT'ye yanıtı SiriGPT mi olacak?

Apple, üretken yapay zeka alanına sağlam bir giriş yapmak için kolları sıvadı: Şirketin ChatGPT'ye yanıtı SiriGPT mi olacak?

Apple'ın ChatGPT'ye yanıtı SiriGPT mi olacak?

Apple, bir süredir ChatGPT, Google Bard, Microsoft Bing ve diğer benzer yapay zeka araçlarının yükselişine gereken önemi vermediği yönünde eleştiriler alıyor. Ama bu durum yakın gelecekte değişebilir. Şirket bu ay, yapay zeka alanında 28 iş fırsatı yayınladı ve bu da Apple’ın bu teknolojiye yatırım yapmaya hazır olduğunun açık bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

9to5Mac tarafından tespit edildiği üzere, bu iş fırsatlarından biri, Görsel Üretken Modelleme Araştırma Mühendisi görevini içeriyor. Açıklamada, rolün “üretken AI teknolojilerinin Apple’ın mobil bilgi işlem platformlarını dönüştürme yolunu şekillendirecek bir grubun” parçası olacağı belirtiliyor.

Oldukça büyük bir hedefe sahip gibi gözüken bu rollerin kullanıcılar için tam olarak ne anlama geldiği henüz belirgin değil. Ancak şu anda açık olan rollerin sayısı ve açıklamalarında kullanılan dil, Apple’ın üretken AI’ye çok ciddi bir şekilde yaklaştığını öneriyor.

Elbette, fotoğraf çekme ve bulma yeteneklerinizi destekleyen sistemlerden Siri’nin sesli komutlarına kadar Apple ürünlerine zaten yerleştirilmiş çok sayıda yapay zeka öğesi bulunuyor. Ancak üretken yapay zeka çalışmaları, ürünlerin yeteneklerini tamamen yeni bir seviyeye çıkartabilir. Hatta bazı söylentilerde SiriGPT gibi bir ismin geçiyor olması dikkat çekici.

Son raporlar, Apple’ın yapay zeka yarışında OpenAI, Microsoft ve Google gibi diğer isimlerin gerisinde kaldığının farkında olduğunu gösteriyor. Bu yüzden Apple’ın bu alanda rekabet etmek için çok daha ciddi bir şekilde hareket etmesi gerektiği açık.

Apple CEO’su Tim Cook, daha önce yaptığı röportajlarda üretken AI alanındaki son gelişmelerin “çok ilginç” olduğunu söylemişti, ancak aynı zamanda Apple’ın teknolojiye yaklaşımında “dikkatli ve düşünceli” olacağını belirtmişti.