Apple'ın geliştirdiği iddia edilen 4 akıllı ev ürünü

Apple'ın Apple Car otomobil projesini iptal ettikten sonra gücünü akıllı ev ürünlerine yöneltmesi kimse için sürpriz olmayacak. Şimdi gelin, Apple'ın üzerinde çalıştığı iddia edilen 4 sıra dışı akıllı ev ürününe birlikte göz atalım.

Apple'ın geliştirdiği iddia edilen 4 akıllı ev ürünü

Bloomberg, geçtiğimiz hafta Apple’ın artık akıllı ev alanına odaklanmasından dolayı kişisel robotik planlarına yönelebileceğini bildirmişti. Apple Car ve şirket içi microLED projelerinin iptal edilmesiyle Apple, bir sonraki büyük gelir kaynağını bulmaya çalışıyor. Yine de şirket, boşa çıkan geliştirme bütçesini nereye harcayacağına henüz karar vermedi.

Bu çabalar, kameralı bir Apple TV’den, akıllı hub görevleri için iPad benzeri bir cihaza, bulaşıkları temizlemek gibi işleri yapan bir robota ve çok daha fazlasına yönelebilir. Apple hakkındaki hemen her konuda güvenilir bir kaynak olduğu söylenebilecek olan Bloomberg’den Mark Gurman, bu hafta sonu yayınlanan Power On haber bülteninde Apple’ın bu alandaki çabaları hakkında daha fazla açıklamada bulundu.

Kameralı bir Apple TV

Gurman, tvOS 17 ile FaceTime uygulamasını tanıttıktan sonra Apple’ın “ev işlevlerini otomatikleştirmeyi ve FaceTime video konferansı ve jest tabanlı kontroller için yerleşik kameraya sahip yenilenmiş bir Apple TV set üstü kutusu sunma konusunu tartıştığını” söylüyor. Ancak Apple, gizlilik endişeleri nedeniyle Apple TV’ye kamera eklemeyebilir.

Akıllı ekran

Düşük kaliteli bir iPad, “gerektiğinde odadan odaya götürülebilir ve evin etrafına yerleştirilmiş şarj merkezlerine bağlanabilecek” bir akıllı ekran olabilir. Bu söylentideki Apple akıllı ev cihazı, Amazon Echo Show için kayda değer bir rakip olabilir. Giriş seviyesi bir iPad’in tüm bunları zaten yapabileceği iddia edilse de, Apple’ın Bekleme moduna sahip bir cihazı sunması, daha iyi bir Ev uygulamasını ve diğer daha basit özellikleri eklemesi ilginç olabilir.

Robotik kollu bir masaüstü cihazı

Akıllı ekrana benzer şekilde, robotik kollu masa üstü bir ürün, “FaceTime görüşmesinin diğer tarafındaki bir insanı taklit etmek, bir baş sallama veya kafa sallama oluşturmak için ekranı kaydırmak için kullanılabilir.”

Kişisel robot

Gurman, Apple’ın ev işleri için insansı robot teknolojisine de adım atabileceğini öne sürüyor. Böyle bir proje muhtemelen en az on yıla ihtiyaç duyacaktır ve bu, şirketin hemen geliştirmeye başlamaktan ziyade gelecek için göz önünde bulundurduğu seçeneklerden biri olabilir.

Neyse ki WWDC 2024 yaklaşırken şirketin nereye gittiğini ve yapay zekaya odaklanmanın ürünlerini kısa vadede nasıl yeniden şekillendirebileceğini öğrenebileceğiz.