iPhone tarihinde bugüne dek görmediğimiz kadar pahalı bir iPhone modeli geliyor

Apple, iPhone 15'in Pro modellerinde önemli bir fiyat artışı planlıyor olabilir. Eğer iddia doğruysa, şimdiye kadar görmediğimiz kadar pahalı bir iPhone modelini görmeye hazır olun...

Tarihin gördüğü en pahalı iPhone modeli geliyor

Apple’ın yaklaşmakta olan iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinin fiyatını artırmayı düşündüğü iddia edildi. Bloomberg’in yeni bir haberinde belirtilene göre, isimsiz kaynaklar, akıllı telefon pazarında beklenen düşüşe rağmen Apple’ın üst düzey iPhone modellerinde fiyatları yükselterek gelirini artırmayı hedeflediğini söylüyor. Bu da, iPhone 15 Pro Max'i şimdiye dek gördüğümüz iPhone modellerinden çok daha pahalı hale getirecek.

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max şu anda ABD’de sırasıyla 999 dolar ve 1.099 dolardan başlayan fiyat etiketlerine sahip. İddia edilen fiyat artışı, her iki Pro modelini de ilk kez 1.000 doların üzerine çıkarabilir. Ayrıca şirketin Pro ve Pro olmayan iPhone’ları birbirlerinden daha da farklı hale getirme çabası da biliniyor. Daha düşük seviye olan iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ın, Dinamik Ada (Dynamic Island) ve 48MP kamera gibi daha önce Pro serisine özel olan birkaç özelliği kazanacağı uzun zamandır konuşulanlar arasında. Bu fiyat artışı, muhtemelen Pro olan ve olmayan modeller arasındaki farkı daha da açacak.

iPhone 15 üretiminde sıkıntı var

Ayrıca haberde, Apple’ın CMOS sensörüyle ilgili üretim sorunları sebebiyle temel iPhone 15 modelini 2 milyon ünite daha az üretmeye karar verdiği de belirtiliyor. Şirket, bu yıl toplamda yaklaşık 85 milyon adet iPhone 15 üretmeyi hedefliyor ve bu sayı, geçtiğimiz yıl ile yaklaşık olarak aynı seviyede yer alıyor.

6,1 inçlik iPhone 15, 6,7 inçlik iPhone 15 Plus, 6,1 inçlik iPhone 15 Pro ve 6,7 inçlik iPhone 15 Pro Max’ten oluşması beklenen iPhone 15 serisinin Eylül ayında duyurulması bekleniyor. Ancak, bazı modellerin tedariki lansman sırasında sınırlı kalabilir. Analist Wamsi Mohan, satışların Ekim’den Aralık’a kadar süren dördüncü çeyreğe kadar ertelenebileceğini düşünüyor.