Asrın deneyinde büyük şok!

Başı bir tür aksaklıklardan kurtulamayan CERN'deki asrın deneyi, bu kez büyük bir şokla sarsıldı...

Asrın deneyinde büyük şok!

CERN'de çalışan bir atom fizikçisi Kuzey Afrika'daki El Kaide bağlantılı birisiyle, yani terörle bağlantısı olduğu şüphesiyle tutuklandı.

İsmi verilmeyen bilim adamı, organizasyon için bir analiz projesi yürütüyordu. 2003'ten beri çalışan ve terör amaçlı kullanılabilecek hiçbir şeyle alakası olmayan adam, Lyon'un 32 Km güneyindeki Fransız şehri Vienne'de tutuklandı.

AP'nin haberine göre 25 ve 32 yaşlarındaki iki kardeş, El Kaide bağlantısı şüphesiyle tutuklandı. Tutuklama emri Paris savcılığından geldi ve polis tutukluların isimlerini ve milliyetlerini açıklamadı. Tutuklanan bilim adamının bu iki kardeşi tanıdığı sanılıyor.

CERN'deki LCH, Large Hadron Collider ya da Türkçesiyle büyük hadron çarpıştırıcısı, iki mıknatıs arasındaki hatalı bir elektrik bağlantısı sebebiyle tamir altındaydı. CERN sözcüsünün açıklamasına göre 17 mil, yani 27.35 kilometre uzunluğundaki atom çarpıştırıcısının sabotaja uğradığı düşünülmüyor. Zaten bu tutuklanan fizikçinin de sadece kendi üzerinde çalıştığı deneye erişimi varmış, tünelin kendisine değil.

Daha önceki
CERN haberleri için tıklayın...

Okuyucu Yorumları