Uzaydan çekilen bu fotoğrafta tam 1.000 kişi var!

Avrupa Uzay Ajansı, muhtemelen Dünya'nın en etkileyici kurum fotoğrafını çekti: Uzaydan çekilen bu fotoğrafta tam 1.000 kişi var!

Uzaydan çekilen 1.000 kişilik fotoğraf

Piramitler ve Büyük Kanyon gibi uzaydan görülebilen etkileyici varlıkların arasına, artık Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) yaklaşık 1.000 çalışanı da katıldı.

Cuma günü, ESA yörüngede 700 kilometre yükseklikte bulunan ve Dünya'yı izleyen bir uydu tarafından çekilen büyüleyici bir grup fotoğrafını paylaştı. Bir Pleiades Neo uydusu, Hollanda'daki Avrupa Uzay Araştırma ve Teknoloji Merkezi'ndeki bir ESA toplantısı sırasında görüntüyü yakaladı. Fotoğraf, iki yıllık COVID-19 salgınından sonra insanları sahada çalışmaya geri döndürmeyi amaçlayan bir aktivite günü sırasında çekildi.

Uydunun üzerinden geçmesi için zamanlanması gereken devasa esa yazısını çekmek biraz koordinasyon gerektiriyordu. Bir rugby sahasında ESA logosu şeklinde toplanan çalışanlar, beyaz kağıt parçalarını başlarının üzerinde tuttu. Harflerin yerleri de önceden işaretlenmişti. Bir yapım videosu herkesin nasıl yerleştiğini gösteriyor.

Görüntüdeki insanlar, yaklaşık 2.200 personeli içeren ESA işgücünün önemli bir bölümünü, yani 1.000 çalışanı içeriyor. Uydu fotoğrafı, yeni bir grup fotoğrafı çekmek isteyen her kuruluş için çıtayı yükseltiyor.