Avrupa'daki operatörlerden "bomba" planı!

Ve sonunda operatörler düğmeye bastı! İşte operatörlerin Google'ı köşeye sıkıştırma planı...

Operatörlerin "bomba" planı!

Yalnızca veri gönderip almaktan memnun olmayan mobil ağ operatörleri, diğer firmaların bu işten milyonlarca dolar kazanmasını artık kaldıramıyor.

Altyapılarını geliştirmek için yüklü yatırımlar yapan mobil taşıyıcılar, Financial Times'ın haberine göre Avrupa'daki birkaç taşıyıcı, web üzerindeki reklamları engellemeye hazırlanıyor. Rapora göre ismi açıklanmayan bir operatörün yöneticisi, birçok taşıyıcının reklamları engellemeye yönelik ve isteğe bağlı, reklamsız hizmet sunmaya başlayacağını söyledi.

Bununla birlikte "bomba" adında daha sert bir seçeneğin de değerlendirildiği söyleniyor. Bu yöntem, ağ seviyesinde tüm müşteriler için tüm reklamları aynı anda ortadan kaldırıyor. Ancak iki seçenekte de yalnızca web sayfalarındaki reklamlar etkileniyor. Twitter ve Facebook gibi gömülü reklamlar sunan hizmetlerdeki reklamlar ise etkilenmiyor.

"Tüm bunların ne anlamı var" diye soruyor olabilirsiniz. Cevap basit: Ağ operatörleri, büyük reklam gelirlerinin keyfini süren Google, Yahoo ve diğer mobil ağ devlerine dişlerini göstermeyi seviyorlar. Operatörler, bu planlarıyla muhtemelen Google gibi firmaları kendilerine ödeme yapmaya zorlayacaklar. Ancak mobil sağlayıcıların bu planının diğer firmaları etkileme ihtimali bulunduğundan, AB'nin regülatörlerine takılma ihtimali yüksek.

Okuyucu Yorumları