Bayanları çok kızdıracak bir araştırma!

Sosyal ağlar hakkında yapılan bu araştırma, özellikle bayanların pek hoşuna gitmeyebilir...

Bayanları kızdıran araştırma!

311 üniversite öğrencisi üzerinde yapılan akademik araştırma sonucunda, kendi değerlerini görünümleriyle orantılı olarak ölçen kadınların internette daha fazla fotoğraf paylaştığı ve sosyal arkadaşlık sitelerinde daha fazla ağlara ulaştığı ortaya çıktı.

Siberpsikoloji, Davranışlar ve Sosyal Ağlar isimli makalede yayınlanan diğer sonuçlar, sosyal arkadaşlık sitelerindeki normal bir kişinin arkadaşlarının yüzde 12'siyle tanışmadığı ve bayanların internette daha güçlü sosyal ağlara sahip olduğu yönünde. Ayrıca kadınların profillerini düzenlerken daha fazla zaman harcadığı ve daha fazla fotoğraf paylaştığı da araştırmanın ortaya koyduğu diğer bulgulardan.

Araştırmacılardan Michael Stefanone şunları söylüyor; "2011 yılında halen bu kadar çok genç kadının kendi değerlerini görünümleriyle ölçmesi beni hayal kırıklığına uğratıyor – bu durumda Facebook'a fotoğraflarını koymaları bir çeşit reklam yapmak oluyor."

Rebecca Greenfield isimli bir bayan blogger ise bu araştırmayla aynı görüşte değil; "Hem kendine saygısı olan hem de Facebook'a fotoğraflar yüklemeyi seven bir kadın olarak, davranışımın bayanlar arasındaki rekabetle bir alakası yok. Yalnızca anılarımı kaydetmeyi ve ağımdaki kişilerle paylaşmayı seviyorum. Ama belki de ben standart bir kadın değilimdir."

Okuyucu Yorumları