Bill Gates, yine birinci sırada...

Bill Gates,bu listedeki, artık çok alıştığı birincilik basamağını yine kimseye kaptırmadı!

Bir kez daha Bill Gates!

"Bloomber Billionaires Index" tarafından mayıs ayında, Microsoft'un yönetim kurulu başkanı ve kurucularından olan Bill Gates'e dünyanın en zengin insanı ünvanı verilmişti. Bu yüzden Forbes'in A.B.D. için yaptığı en zenginler listesinin başında da Bill Gates'i görmek kimseyi şaşırtmasa gerek.

Yeni Forbes 400 listesi Gates'in şu anki servetinin 72 milyar dolar olduğunu söylüyor. Bu mktar Gates'in ardından ikinci sırada bulunan ve "sadece" 58.5 milyar dolara sahip Berkshire Hathaway CEO'su Warren Buffet'ın bir hayli üstünde. Forbes ayrıca Gates'in sahip olduğu 28 milyar doları kendi sahibi olduğu, kar amacı gütmeyen yardım kuruluşu Bill and Melinda Gates Foundation'a vermesinin ardından halen üst sırada kalmayı başardığını da bildiriyor.

Microsoft'un şu andaki CEO'su Steve Ballmer ise Forbes'in listesinde 18 milyar dolar ile 21. sıraya gerilemiş durumda. Ballmer 2012 yılında listenin 19. sırasında yer almaktaydı. Yine Microsoft'un kurucularından olan Paul Allen ise 2012 yılında sahip olduğu 20. sıradan 15.8 milyar dolar ile 26. sıraya gerilemiş durumda.

Forbes'in listesindeki diğer büyük teknoloji isimlerinden bazıları ise, 27.2 milyar dolar ile 12. sıradaki Jeff Bezos, 24.9 milyar dolar ile 13. sıradaki Google'ın Larry Page'i ve 19 milyar dolar ile 36. sırasından 20. sıraya yükselen Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg.

Okuyucu Yorumları