Bored Ape NFT etkinliğine katıldılar, cilt ve göz yanıklarıyla eve döndüler

Bored Ape NFT etkinliğine katılan bazı katılımcılar, ertesi güne cilt yanıkları ve göz ağrısı ile başlamak zorunda kaldı. Bu sağlık sorunlarına neyin sebep olduğu ise halen çok net değil.

NFT etkinliğine katıldılar, cilt ve göz yanıklarıyla eve döndüler

Hong Kong’da 3 - 5 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Bored Ape Yacht Club NFT toplama etkinliği olan ApeFest’e katılan pek çok kişi, etkinlikten sonraki gün göz ağrısı, görme sorunları ve güneş yanığı yaşadıklarını bildirdi.

Bazı ApeFest katılımcıları tıbbi yardım aldıktan sonra X üzerinde çeşitli paylaşımlar yaptı. Örneğin, bir kişi kendisine, ultraviyole radyasyona korunmasız maruz kalmanın neden olduğu bir durum olan “kaynakçı gözü” olan Fotokeratit teşhisi konulduğunu bildirdi ve bir başkası, sorunun sahne ışıklarından gelen UV’nin bir sonucu olduğunu söyleyerek, yaralanmaların etkinlikte kullanılan uygunsuz ışıklandırmadan kaynaklandığı yönünde spekülasyonlara yol açtı.

@CryptoJune777, “Saat 04:00’te uyandım ve hiçbir şey göremiyordum” dedi ve ekledi: “Çok acı çekiyordum ve bütün cildim yandı. Hastaneye gitmem gerekti.

Bored Ape Yacht Club NFT projesinin arkasındaki blockchain şirketi Yuga Labs, durumun farkında olduğunu ve raporları ciddiye aldığını belirtiyor. Yuga Labs sözcüsü Emily Kitts, The Verge’e yaptığı açıklamada, “Temel nedeni daha iyi anlamak için etkilenenlerle aktif olarak iletişime geçiyoruz” dedi ve devam etti: “Tahminlerimize göre şu ana kadar doğrudan iletişim halinde olduğumuz 15 kişi, Cumartesi gecesi etkinliğimizdeki yaklaşık 2.250 etkinlik katılımcısı ve personelin yüzde birinden azını temsil ediyor.

Güneş yanığı ve şiddetli, yanan göz ağrısıyla uyanmayı içeren benzer semptomlar, 2017 yılında yine Hong Kong’daki The Landmark ticari kompleksinde bir Hypebeast etkinliğine katılan parti müdavimleri tarafından da rapor edilmişti. Daha sonra, o etkinliğin DJ’i, mekanda kurulan aydınlatmanın çoğunlukla dezenfeksiyon amaçlı kullanılan türden olduğunu keşfetti.