Bu da "yanlışlıkla" skandal!

Herkes ABD'deki skandalı konuşurken, dev Avrupa ülkesinde "yanlışlıkla yaşanan" ABD skandalı patladı

Bu da "yanlışlıkla" skandal!

Almanya, ABD'nin ülke liderlerini (ve görünene göre geri kalan herkesi) gözlüyor olması hakkında pek mutlu olmayabilir ancak o da suçlanmayacak bir konumda değil.

Der Spiegel'in söylediğine göre, ülkenin BND istihbarat bürosu, 2012 yılında ABD dışişleri bakanları Hillary Clinton ve 2013 yılında John Kerry'nin telefon görüşmelerini dinlemiş bulunuyorlar. Söylenene göre, Orta Doğulu terörist hedeflerin üzerinde bilgi toplamaya çalışılırken yanlışlıkla dinlenen bu telefon görüşmelerinin kayıtları, ne yapıldığı fark edildiği anda yok edildiler.

Tabii ki bu durumun ortaya çıkması, NSA'in ülke liderlerini bilerek dinlemeleri kadar büyük bir tepki toplamayacaktır. BND'nin şu andaki politikası, fark edilen bu "yanlışlıkları" üst seviyelere bildirmeden, anında yok etmeleri üzerine kurulu. Ancak bu durum, konuşmaları fark edenlerin, kanunsuz kopyalarını yaratmalarına imkan tanıyabiliyor. Böyle bir imkanı olan bir ajan, yakın zamanda CIA'nın çift taraflı casusu olmakla suçlanarak tutuklandı ve ABD'ye önemli konuşmaların kopyalarını iletmiş olabileceğine dair büyük bir korku bulunmakta...

Okuyucu Yorumları