"Çakma" şarj kablosu, iPhone 15 Pro Max'i kullanılamaz hale getirdi

Reddit'te bir kullanıcı, iPhone 15 Pro Max'inde kullandığı ucuz bir şarj kablosu yüzünden telefonunun kullanılamaz hale geldiği bir görüntü paylaştı.

"Çakma" şarj kablosu, iPhone 15 Pro Max'i kullanılamaz hale getirdi

Apple iPhone'unuz için herhangi bir USB-C şarj cihazı ya da kablosu kullanmayı düşünüyorsanız veya zaten kullanıyorsanız, bu haber fikrinizi değiştirebilir. Geçtiğimiz günlerde talihsiz bir Apple iPhone 15 Pro Max kullanıcısı, telefonda kullanılan "çakma" şarj kablosunun aşırı ısınmadan dolayı eridiğini açıkladı.

Reddit'te paylaşım yapan "NoisilyMarvellous" isimli kullanıcı, iPhone 15 Pro Max'i gece boyunca şarj ettiğini ve uyandığı zaman yukarıdaki görüntü ile karşılaştığını söylüyor. Ayrıca kullanıcı, kabloyu çıkartmaya çalıştığı zaman elinin yandığını ve çıkaramadığını iddia ediyor.

Yorumlarda kullanıcının Amazon'dan alınma bir seyahat adaptörü ve bir USB-C kablosu kullandığı görülüyor. Kişi ayrıca diğer yorumlarda olay sırasında iPhone 15 Pro Max ile hiçbir şey yapmadığını ve sadece gece boyunca şarj olduğunu açıkladı.

Reddit'te viral olan gönderiye yanıt veren pek çok kişi suçlunun şarj kablosu olduğunu düşündü. Bazıları ise NoisilyMarvellous'u telefonu şarj etmek için ucuz bir genel USB-C kablosu kullandığı için eleştirdi. Daha sonrasında yazıyı güncelleyen kullanıcı, erimiş fişi USB-C bağlantı noktasından çekebildiğini söyledi. Ancak beklendiği şekilde, tüm iç kısım kararmış ve en önemlisi telefon artık hiçbir kabloyla şarj olmuyordu.

Bu örnekten herkesin bir ders çıkarması gerekiyor. İster Android bir telefon kullanın ister iPhone kullanın, daha ucuz diye bilmediğiniz ve güvenmediğiniz markaların ürünlerini tercih etmeyin. Yoksa sizin telefonunuzun sonu da böyle olabilir.