Canon'un yepyeni fotoğraf makineleri hazır!

Dijital fotoğraf devi Canon'dan yepyeni makineler: Taze IXUS modelleri neler sunuyor?

Yeni fotoğraf canavarları!

Canon, kompakt dijital fotoğraf makinesi tasarımında mükemmellik konusundaki ününü iki yeni modelle biraz daha pekiştirdi. Yeni Digital IXUS modellerinde ultra-akıllı teknoloji ile şimdiye kadar görülen en ince tasarım özellikleri bulunuyor.

Şimdiye kadar üretilen en ince Digital IXUS modelleri olan IXUS 100 IS ve IXUS 95 IS, kullanıcıların müthiş fotoğrafları kolaylıkla çekmelerini sağlayan birçok yeni özelliğe sahip. Digital IXUS 100 IS, göz alıcı 18,4 mm genişliğinde gümüş, siyah, altın veya kırmızı renkli, paslanmaz çelik gövdesi ve şık tasarımı ile öne çıkarken; Digital IXUS 95 IS gümüş, gri, mavi veya pembe renkleriyle her yere götürülebilecek bir alternatif sunuyor.

Her iki modelde 3.0x optik zum yoluyla kadraj esnekliği ve Canon'un optik Image Stabilizer (Görüntü Sabitleme) teknolojisi sayesinde net görüntüler elde ediliyor. Digital IXUS 100 IS modelinde aynı zamanda HD film çekim (1280 x 720, 30 fps) ve HDMI bağlantı seçenekleri de yer alıyor.

En ince tasarım, en zengin görüntüler

En ince tasarım, en zengin görüntüler

Canon'un DIGIC 4 işlemcisinin eklendiği her iki model, üstün netlik ve renk üretimiyle son derece hızlı çalışma, zengin ve temiz görüntüler elde edilmesini sağlıyor. 10.0 Megapiksel ve 12.1 Megapiksellik yüksek çözünürlükleri ile A2+ boyutunda baskı alınabilirken, belli başlı görüntü ayrıntıları tutulabiliyor, görüntüler üzerinde kırpma işleminin yapılabilmesi ise kompozisyon daha da iyileştirilebiliyor.

Üstün kaliteli fotoğrafların kolaylıkla çekilebilmesi için her iki modelde yeni Smart Auto modu bulunuyor. Bu mod Canon'un Scene Detection (Sahne Algılama) teknolojisini kullanarak çekilmekte olan sahneyi ayrıntılı bir şekilde inceliyor; öznenin parlaklığını, kontrastını, mesafesini ve genel renk tonunu kontrol ediyor. Sonrasında ise sahneye uygun en mükemmel ayarları temin etmek için, fotoğraf makinesi hızlı bir şekilde olanak dahilindeki 18 moddan birini seçiyor.

Filmler ve fazlası

Minik boyutlarına rağmen Digital IXUS 100 IS'de jilet keskinliğinde, son derece detaylı, Yüksek Tanımlı (1280 x 720) video klip çekme kapasitesi bulunuyor. Çekilen filmler herhangi bir HDTV'de HDMI bağlantı aracılığıyla oynatılabiliyor. Eğlenceli film yakalama özelliği ile Digital IXUS 95 IS modeli ise VGA çözünülürlüğünde daha uzun çekimler için isteğe bağlı Long Play film seçeneğine sahip bulunuyor.

Teknik özellikler

Teknik özellikler

- Digital IXUS 100 IS: gümüş, siyah, altın veya kırmızı renklerde ultra-ince IXUS tasarımı

- Digital IXUS 95 IS: gümüş, gri, mavi veya pembe renklerde ince, şık IXUS tasarımı

- 12.1 Megapiksel (Digital IXUS 100 IS), 10.0 Megapiksel (Digital IXUS 95 IS)

- 3.0x optik zum, optik Image Stabilizer (Görüntü Sabitleme) ile

- Smart Auto modu, Scene Detection (Sahne Algılama) Teknolojisi ile

- Ultra hızlı tepki ve harika görüntü kalitesi için DIGIC 4

- IS ve Motion Detection (Hareket Algılama) Teknolojileri ile bulanıklıkla savaşır.

- Face Detection (Yüz Algılama) Teknolojisi, Blink Detection (Göz Kırpma Algılama) (sadece Digital IXUS 100 IS modelinde), FaceSelf-Timer (Zamanlamalı Deklanşör) ve Auto Red-Eye Correction (Otomatik Kırmızı Göz Düzeltme) özellikleri ile insan fotoğrafları çekmek kolaylaşır.

- 2.5" PureColor LCD II

- i-Contrast doğru pozlandırılmış bölgeleri patlatmadan karanlık bölgeleri ışıklandırır.

- HD filmler ve HDMI bağlantı (sadece Digital IXUS 100 IS modelinde)

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları